Po rokoch som vytiahol starý rodinný recept, prerobil ho na kváskovú verziu a upiekol. Vyšla mi chrumkavá kôrka, nadýchaná striedka aj veľké bubliny, ktoré sa dobre plnia lekvárom.

Po rokoch som vytiahol starý rodinný recept, prerobil ho na kváskovú verziu a upiekol. Vyšla mi chrumkavá kôrka, nadýchaná striedka aj veľké bubliny, ktoré sa dobre plnia lekvárom.
Stalo sa ako som napísal minule, obliekol som si pekársku zásteru a začal chodiť piecť 42 pecňov denne.
Pomerne búrlivý rok aj desaťročnicu delikates zakončia zimné Omrvinky plné čokolády, drobností, politiky a chleba.
Medená, smaltová alebo nepriľnavá. Opäť som sa po rokoch pozrel na panvice, ich údržbu aj živostnosť.
Mám za sebou menší pekársky maratón, šesť dní v rade som v jednej slučke piekol jeden a ten istý chlieb. A výsledok mierne povedané prekopal moje doterajšie pečenie.
V kuchyni sa pre mňa začína obdobie škorice, klinčekov a citrónovej kôry. Týmto vôňam úplne zodpovedá napríklad perník, koláč, ktorý sa dá upraviť na mnoho spôsobov. A samozrejme kváskový.
Minule som v niekde čítal, ako voľakedy skladovali tvaroh – buď ho nasolili alebo vyúdili. Neboli by to delikatesy, keby som to neskúsil doma.