Som človek, ktorý žije, aby jedol. Moja filozofia je, že jedlo je energia. A to nielen tá skrytá v kalóriách, ale aj tá životodarná. Verím, že energia z kuchára, pôvodných surovín a z čistej kuchyne sa prenáša aj do jedla. Mám rada pozitívnych ľudí, ktorý si vedia užiť dobré jedlo či víno v príjemnej atmosfére. Obzvlášť mám slabosť pre divinu na červenom víne, grécky olivový olej, ovčie a kozie syry, talianske risotto, plantážne čokolády a jedlé gaštany.
Neznášam umelohmotné potraviny, mikrovlnky a nepoctivú „práškovú“ kuchyňu – aj preto sama varím. Veľa ľudí vraví, že varím výborne. Ja zostávam na zemi a vážim si každého skvelého jedla, ktoré mám možnosť ochutnať.
Mojou úchylkou je zostavovanie menu a stolovanie, aj preto pracujem v jednej z popredných cateringových firiem.
[…] Prvý článok od Niny je oddychovo-spomienkový. Ale možno vám pomôže pri plánovaní ďalšej dovolenky. Nenechajte sa ale oklamať. Nina je od fachu a ďalšie články už možno budú ťať do živého. A všetkého skazeného v našej gastronómii. Všetko ostatné sa o Nine dozviete z jej vlastného popisu. […]