Na náhodu sa dá spoľahnúť. Aspoň v tom, že vás prekvapí a ukáže vám niečo nové. Náhody v kuchyni vyslovene zbožňujem.
U nás sa stala dnes ráno. Milovaná zaliala ďumbierový odvar, ja som dochlípal svoju rannú kávu. Odvar precedila cez sitko a položila ho na moju šálku.
Patrične ješitný na svoje veci som si to samozrejme hneď všimol a spozornel. Pozrel som do moky, či v nej zostala ešte káva. Dolial som ju do šálky a prstom jemne vyždímal pár kvapiek odvaru z odloženého sitka. A pochválil milovanú za gastronomické vnuknutie.
Bolo to zaujímavé a citrusové. Nie kyslé, ale príjemne svieže. Pomohlo, že ďumbier už stratil svoju prvotnú ostrosť. Ak chcete laborovať, skúste pokračovať. Dosladiť medom alebo trstinovým cukrom. Alebo to skúste s espressom.
„Objavili“ ste už niečo takýmto spôsobom? Čo také? Napíšte pod článok.
Coffee a ginger beer pracujú spolu veľmi dobre;) Otestované!
Ved vies, maniaka (a navyse ginger) tvojho formatu to nutne muselo napadnut skor ako mna ;-)
Vsetko dobre v Londyne, nech sa ti dari
Podliat pečené kura jablcnym vínom od svokra, odvtedy sa mi také nepodarilo. Pekné sviatky želám
Ahoj, espresso lungo a maly platok citrona…. z nahody na zvyk (cesky pizzamajster Yuriy povodom z Ruska)
nakraj jahody z nožom ktorým si krájal cesnak pridá príjemnú chuť
musim niekedy vyskusat