Dávno sme tu nič nehádali podľa fotky, tak vám na víkend, len tak pre zábavu, hodím jednu domácu úlohu. Skúste identifikovať hlavnú surovinu na fotke. A ak sa budete cítiť istý v tipovaní, tak aj ďalšie dve prísady. Tipovať môžete pod článkom v komentároch. Výsledok vám prezradím v nedeľu večer.
Všetko o gaštanoch
Náš nedávny článok o gaštanových delikatesách sa zameriaval hlavne na zahraničné fajnovosti. Medzičasom sme ale zistili, že aj u nás je stránka, ktorá sa gaštanom venuje mimoriadne dopodrobna. Nech sa páči, zaujímavé čítanie:¬†www.gastany.sk
no to budem zvedavy co sa z tohto vykluje :)
Quinoa, sušené meruňky, skořice
Tipla bych to na quinoa.Také používám ;-)
Např zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/jen-tak/jihoamericke-rozlusteni.html
terezka to uz odpraskla, takže už nezamachrujem… :-(
no takto ma predcasne poslat pod sprchu, az sa hanbim… si tiez uz nezamachrujem :-(
Samozrejme quinoa, s roztopenym kuskom masla, susenymi marhulami, skoricou a podrvenymi orechami. Vcerajsia vecera.
Jupi :-)
quinoa, to je lahke:) super je s olivami, fetou, uhorkou, cerstvym spenatom a trochou citronovej stavy, napriklad:)
zas som sa naucil nieco nove, nemal som predstavu co to moze byt. Teraz uz aspon ciastocne viem :) dakujem za zaujimavost a prikladam info co som vygooglil :)
Quinoa je tradičné jedlo Inkov. Quinnoa obsahuje vysoké množstvo bielkovin, pričom má vzácne vyvážený podiel aminokyselin. Používa sa do polievok, ako príloha namiesto ryže alebo zemiakov, na prípravu sladkých kaší alebo do nákypov.
V√ùŽIVOV√â INFORM√ÅCIE: Quinoa je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a má vysoký obsah bielkovín. 100 g obsahuje priemerne: energie 374 kcal / 1565 kJ, bielkoviny 13,10 g, sacharidy 68,9 g, tuky 5,8 g.
Tak. Lepsie na tom s aminokyselinami je uz len amaranth.
Tak quinoa, myslela som si, ale nebola si istá. Niekde som minule čítala, že sa musí zbierať pena pri varení? Ako dlho a vôbec ako sa varí? Poradíte? Surovina totiž už sedí v špajzi, ale neviem čo s ňou.
Varil som rovnako ako pseno. To znamena quinoa a voda v pomere 1:2, trochu soli, bez miesania v uzavretom hrnci 15 minut. Ziadnu penu som nezbieral a ked sa aj nejaka utvorila, tak sa zrejme aj absorbovala.