Nový slovenský kulinársky časopis Varíme ľahšie + súťaž

Stojaté vody slovenského trhu s prevážne českými (aj keď kvalitnými) kulinárskymi magazínmi konečne rozvírila slovenská tvorba. Na stánkoch je nový dvojmesačník Varíme ľahšie. Slovíčko ľahšie v titule časopisu má hneď dva významy – variť ľahké a rýchle recepty, ale aj variť ľahké a výživné jedlá. Niečo cez 60 strán má zatiaľ prevahu receptov, pri každom z nich sú orientačné výživové hodnoty, svoje si nájdu aj ľudia s rôznymi potravinovými alergiami. Niekoľko strán je venovaných aj radám odborníkov, na konci čísla je zasa praktický index všetkých receptov čísla. Cena čísla je 55 Sk, čiže 1.85 €.

A áno, zlákali ma kriedový papier a vôňa tlačiarenskej farby, takže pod niektoré články sa budem podpisovať aj v tomto magazíne.

Súťaž

Dve čísla máme odložené aj pre vás, stačí do nedele tohoto týždňa, čiže do 26. júla, odpovedať dolu do komentára na jednoduchú hádaciu otázku: koľko presne strán má magazín Varíme ľahšie? Výherca bude vyhlásený v pondelok tu, na delikatesy.sk. (Upresnenie – za poslednú stranu, a teda aj počet strán časopisu, berieme posledné číslo strany tesne pred 3. a 4. stranou obálky.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (35)

  1. Mna osobne vydanie tohto casopisu nesmierne potesilo. V dusi som tuto myslienku pestovala uz niekolko rokov – vydavat na SR casopis s LAHKYMI receptami :-) ……a v kutiku dufam , ze raz sa mi podari byt aj spolutvorcom :D. No a u nas na kuchynskej linke je „Varime lahko“ uz tyzden a niekolko receptov sa stalo nasimi favoritmi. Takze kuchteniu zdar a vsetkym Vam tvorcom vela kulinarskym napadov prajem.

  2. Peter Ondrejka

    tak tu mate jedno lahsi a celkom fajn salatik :)

    ako zaklad pouzijeme cinsku kapustu, ktoru oblozime dookola mesiacikmi jablka (najlepsie zeleneho), stred salatu polejeme bielym jogurtom (kto chce moze ho nahradit aj dresingom najlepsie farmarsky ale kazdy podla vlastnej chuti) na toto vsetko naservirujeme na rezance nakrajane a dochrumkava ugrilovane kuracie prsia a posypeme parmezanom ( vinikajuci je aj eidam :) ) . Prizdobime a podavame s trojuholnickami hrianok.

    Pekne ladi s tymto salatom nejake korenistejsie biele vinko ako napr. Irsai Oliver

    Dobru chut :)

  3. Drzim palce, aj ked ma mrzi, ze je to obmedzene len na „lahsiu kuchynu“.

    Kazdopadne momentalna vlajkova lod u nas je podla mna cesky Apetit.

  4. Dobrý deň a kde sa dá časopis kúpit v Banskej Bystrici , pripadne objednat na internete ???

  5. Mato: obmedzenie – verim tomu, ze casopis sa bude vyvijat a neustrnie v sucastnej podobe, tak by som to obmedzenie az tak striktne zas nevidel… podla jedneho, navyse prveho cisla sa skratka neda hodnotit. Ale co ty vies, mozno ze prave na toto si ziska svojich citatelov… ;-)
    Apetit – berme, ako to je, cize Slovensko ako maly trh si na vlastnu vec muselo skratka pockat… Chce to len cas, uvidime.

    Zuzana: ja som ho napriklad videl aj v beznej PNS v Nitre, pokial viem, tak k dostaniu je aj v trafikach, ktore su v nakupnych centrach.

  6. Alzbeta Kelbelova

    Počet strán 62

  7. hm ak sa toho ucastnis tak drzim palce.
    mam problem uz s nazvom, pri ktorom sa mi ziadne slinky nezbehli, aj ked je to lepsie ako chef gurman, co je fakt demente.
    a dalej s lahsim varenim. navrhujem lahsie jest, varit ako komu chuti. z poctivych receptov nic nenahradzat.
    asi som konzerva…
    keby som sa chcel na SK presadit, spravim to co Apetit, kupim licenciu od Good Food
    a zozeniem par sialenych nadsencov (ako napr. Ty :-). uz to lahsie varenie vylucuje polovicu potencialnych citatelov.

  8. len tolko, ze nesudme podla prveho a jedineho cisla. Ani obsah podla titulky. ;-)

  9. Lucia M. Brtáňová

    68 strán

  10. este ze celkovo 68 stran
    lenze neviem kvoli tomu ze to kazdy pocita inac, ci to nie je 68 aj s obalom a podla Tvojich podmienok teda 64.
    vsadzam na 64.
    jasne ze netreba hned sudit, pretoze napr. aj F.O.O.D. mal minule dobre cislo.
    mne je luto inej veci. na ceskom trhu su 3 casopisy, zlepil by si z nich jeden perfektny.
    lenze neschopnost udrzat redaktorov Apetitu a nenazranost ostatnych vydavatelov z toho spravili 3 casopisy. neverim ze niekto kupuje vsetky 3 alebo aspon 2.
    dokopy by vacsinou dali jeden super casopis. vykratil by som balast, temy co maju vsetky 3 a finalne by som vyhodil vsetky cheesecakes.

  11. obalka je extra vec, bavime sa o vnutornych stranach. Prave preto, aby sme vylucili akekolvek pochybnosti, doplnil som do textu, ze ratame poslednu oznacenu stranu vnutra casopisu, co je zaroven aj celkovy pocet stran vnutra…

    tri casaky – uvidime, cas to mozno vyselektuje.

  12. 68 stran

  13. Je to podla mna 68 stran

  14. Oľga Migrášová

    68 stran

  15. tak, to vyzera na 64 stran.

  16. Mal som v rukach aj FOOD aj Gurman a vacsinou to bolo plne prebratych receptov alebo sa tam preberala tema, ktora bola v predposlednom cisle Apetitu. :(

  17. 68strán

  18. Marta Hanusová

    68

  19. Stanka Adamčíková

    68 strán

  20. Alzbeta Kelbelova

    no keby som vyhrala tie 2 čísla tak by som posúdila tie recepty ale ja väčšinou vyskúšam z tých recetov asi tak 30-50%

  21. doplnok- kulinárskemu umeniu veľmi fandím a zvlášť jedlám ľahkej a zdravej kuchyne,
    časopis Varíme ľahšie si určite kúpim, má 68 strán s obalom, teda strán na čítanie 64 bez obalu

  22. nie je to v konecnom dosledku jedno, kolko stran ma casopis s obalkou alebo bez????
    myslim, ze o kvalite casopisu hovori jeho obsah a nie pocet stran…
    podla mojho nazoru je casopis ok, az na bukovskeho, ktoreho fakt nemusim, ked ho rano vidim na markize, tak mam horsi den…myslim, ze keby sa naozaj, ale NAOZAJ drzal vsetkych tych rad, ktore hlasa voci okolitemu svetu, tak neviem, ci by prezil dlhsie, ako dva tyzdne……

  23. a preco nie? sam poznam cloveka, ktory sa takto stravuje, sam je poradca pre vyzivu. Nedavno mu operovali koleno, mimo oneho aj spravnou vyzivou mu prebieha rekonvalescencia uzasne rychlo, berieme ho v rodine ako zvlastny druh, skratka mutant ;-) jeho schopnost vyhojit si veci je skratka mimo ramec bezneho cloveka.

  24. Zaujimavy casopis! Som niekolkorocnou citatelkou Apetitu, takze sa neubranim porovnavaniu, ale musim povedat, ze v celku spokojnost. Dufam, ze casom casopis „stucnie“, kedze sa jedna o 2mesacnik. Zaujali ma rozoberane temy avsak mala som mierny pocit, ze je to napisane prilis strucne a kratko, ako kulinarsky fanusik by som sa neurazila, keby ste ma zaplavili kopou uzitocnej teorie a faktov ;o)
    Co by som ocenila asi najviac su clanky o sezonnych surovinach a receptoch z nich a tiez, mam rada serial v Apetite, kde cestuju po regionoch v cechach a pisu o typickych jedlach a vychytanych podnikoch. Ja viem, ze to tym padom nie je nic originalne, ale v tejto oblasti Slovensko znacne pokrivkava za vsetkymi susednymi krajinami. Mam taky smutny pocit, ze vacsine nasich obyvatelov je uplne jedno co jedia, hlavne nech je to rychle a lacne a krajinu okupuju pizzerie a jedine typicke jedlo, ktore vsetci poznaju su bryndzove halusky. Drzim palce nech nadsenie neopadne ;o)!

  25. 68 strán

  26. počet strán časopisu Varíme ľalšie je 68

  27. počet strán časopisu Varíme ľahšie je 68

  28. Rastislav Lévy

    68 strán

  29. Anna Lacová

    casopis Varime lahsie ma 64 stran
    SKVELY CASOPIS !!! :)

  30. vladislav

    nový časopis Varíme ľahšie má 68 strán, už sa naň teším

  31. Peter Ondrejka

    Varíme ľahšie bude vychádzať v dvojmesačnej periodicite, vydavateľstvo ho uvedie do predaja v náklade 20-tisíc kusov. Titul bude mať formát 222 x 275 mm a rozsah 68 strán.

    :)

  32. Časopis má mať vyše 60 strán ako sa spomína aj v článku. Vydal sa v rozsahu 68 strán.
    Ale podľa mňa strana hore dole, aj tak som zvedavá čo zaujímavé pre seba v ňom objavím.

  33. miroslav

    časopis Varíme ľahšie má 66 strán

  34. 66 strán by tam malo byť

Nie je možné pridávať komentáre.