Jeseň už začína pomaly meniť náš jedálniček, je načase prebrať sa z letného spánku a začať sa pripravovať na zimu. Napríklad seminárom o potravinách alebo súťažou o balíček potravín. Sú tu septembrové Omrvinky.
Ovčí syr s čokoládou?
Hľadal som syry z Oravy a natrafil na túto zvláštnosť, čokosyr. Robia ho Tri kopy spolu s pralinkármi Gerardin. Chutnal už niekto z vás tento multi-etnický crossover?
http://www.ovcisyr.sk/sk_Syry_k-3_Cokosyry_t-83
Pyco vydal knihu
Showbiz ide väčšinou mimo mňa. Presne preto mi ušla informácia, že Martin Pyco Rausch má vyštudovanú hotelovku, vie variť a je vegetarián. Z hlbokej nevedomosti ma vyviedla až jeho nová kniha Moje jedlo. Ktorú si sám napísal, nafotil a ešte aj vydal. Zbežne som ju prelistoval v obchode. Nenašiel som v nej nezmysly ani zbytočnú extravaganciu, zato sú tu preverené klasiky, ktoré sa dajú jesť každý deň. U mňa fajn.
Workshop o jedle
Povedal som si, že o niektorých veciach treba začať hovoriť častejšie a nahlas. Alebo ešte lepšie, spojiť to s konkrétnymi ukážkami a ochutnávkami. Sám na to nemám kapacitu, ale vďaka pomoci od Heni Peškovičovej som sa prikmotril s akcii menom Potravinová intolerancia a nástrahy na etiketách. Heňa bude hovoriť o svojom projekte a ako zdravšie variť a Andrea Michalcová zasa rozoberie rozdiely medzi potravinovou intoleranciou a alergiou, aj ako sa otestovať. Moja časť bude o tom, že obchody s potravinami sú v skutočnosti úžasné knižnice, kde sa oplatí čítať medzi riadkami.
Workshop sa koná 23. októbra o 17:30 na Priemyselnej 8, v konferenčnej miestnosti za kaviarňou Terra Libera. Všetky ostatné a podstatné informácie nájdete na ministránke projektu.
Súťaž
Spolu so školou varenia ChefParade sme nachystali ďalšiu súťaž. Jednému z vás venujú cenu, balíček s exotickými potravinami a originálnym prekvapením. Čo treba preto urobiť? Odpovedať na nasledovnú otázku: Vymenujte aspoň 3 kurzy, aké ponúka škola varenia Chefparade.
Odpovede posielajte len mailom na delikatesy (zatočenýznak) klimo bodka net, najneskôr do nedele polnoci, 23. septembra 2012. Jediného víťaza vyhlásime nasledujúci deň, teda pondelok, 24. septembra 2012 v tomto článku.
Vyhodnotenie
Do súťaže sme dostali 97 odpovedí, všetko správne. Veď otázka ani nebola ťažká, veď ste mali na výber z 27 kurzov, ktoré Chefparade robí. Najčastejšie ste však uvádzali Stejky a Ryby.
Spomedzi všetkých správnych odpovedí sme vybrali Veroniku Novotovú, ktorej gratulujeme, cenu posiela Chefparade.