Majstrovstvá sveta baristov v Bogote, dnes súťaží Monika Pálová
Včera začali v Bogote majstrovstvá sveta baristov WBC 2011. Dnes sa v súťaži dostane na radu naša majsterka baristka – Monika Pálová. Časový posun je našťastie príhodný, takže si jej vystúpenie budete môcť pozrieť cez live vysielanie na tejto adrese www.livestream.com. Monika začne súťažiť dnes o 16:30 nášho času (to je 9:30 miestneho času). Držíme ti palce!
Viac info na worldbaristachampionship.com
V hoteli FIS testovali komerčné kávy
Minulý víkend v Tatrách hodnotili v slepom teste komerčné kávové značky, teda zmesy arabica a robusta. Pätnásť najväčších, ktoré môžete v kaviarňach na Slovensku dostať. Napríklad Lavazza, Bristot, Julius Meinl, Filicori, Pellini, Musetti, Veronia, Rioba, Barzzuz, Coffee&Co, Caffe Caffe.
Kávu pripravovali Roberto Trevisan zo Školy kávy a Stano Cibuľa, náš minuločný majster barista a víťaz Barista Open. Garantom testu bol potravinový technológ a autor knihy „Povídáni o kávě“, pán Jozef Augustín. Kto testoval? Väčšinou zástupcovia tatranských hotelov aj prezident Zväzu hotelov a reštaurácii, Jozef Bendžala.
Koho vybrali? Na prvom mieste vyhodnostili kávu známej českej cukrárne Myšák. Na ďalších miestach sa v tomto poradí zoradili nasledovné značky: Káva TMR, Julius Meinl, Caffé Veronia, Bristot. (Kto je zvedavý, čo je káva TMR, tak je to zmes 80/20, ktorú si dal namiešať hotel FIS, konkrétne Michal Fajín.)
Daju sa zverejnit aj celkove hodnotenia?
Marek, tu su:
2011 WORLD BARISTA CHAMPION:
ALEJANDRO MENDEZ, EL SALVADOR (710.5)
2. Pete Licata, UNITED STATES OF AMERICA (659.5)
3. Matt Perger, AUSTRALIA (659)
4. Javier Garcia, SPAIN (631.5)
5. Miki Suzuki, JAPAN (629.5)
6. John Gordon, UNITED KINGDOM (613.5)
Ak si chcel podrobne hodnotenie kav, potom sa treba obratit zrejme na Roberta alebo Stana
Viktor dakujem, ale myslel som test kav v hoteli Fis, skusim teda u menovanych