Ľudia pasúci sa na medveďom cesnaku už pomaly zaplnili vlhké lesy, po mestách a mestečkách rašia nové podniky a vôbec, sú tu jarné Omrvinky.
Trend Top Reštaurácie 2017
Už 15 rokov funguje toto hodnotenie slovenských reštaurácii a hotelov. Nejaká tá výtka sa občas nájde, ale stále platí, že je to jediný rebríček svojho druhu v našej krajine. Je zaujímavé sledovať, kam sa za tie roky posunul. Ako tak sledujem, mnohé z podnikov sú v ňom stálicami. Rebríček samotný postupne pridal do svojho hodnotenia napríklad penzióny a zaviedol tiež rubriku Trend Tip. A o pár rokov možno pribudne aj nová kategória pre streetfood.
Gratulujem oceneným podnikov, celý rebríček nájdete tu. Zvedavejším stačí použiť výber podľa krajov prípadne zmeniť zoradenie.
Gastrokalendár na tento rok
Po zime som konečne začal napĺňať kalendár akciami. Ako prvé pribudli tie najväčšie, postupne však budem prihadzovať aj tie menšie lokálne. Minulý rok sa mi napríklad často ohlasovali ľudia z miestnych kultúrnych centier alebo magistrátov, ktorí chceli upozorniť na zaujímavú akciu vo svojom regióne. Ohlásiť gastro akciu ale môže každý cez tento formulár.
https://delikatesy.etrend.sk/akcie
Kurzy pečenia kvasového chleba
Konečne máme prvý termín, bude v sobotu 8. apríla. Za celú zimu sa mi nazbieral pomerne slušný poradovník, ale pár miest určite zostane voľných.
Budem sa snažiť mať kurz aspoň raz do mesiaca, len v lete si urobím menšiu prestávku a pokračovať budeme až do jesene. Mám novú dobrú múku a kopu nových skúseností, tak sa teším, kedy ich spolu budeme môcť vyskúšať.
https://delikatesy.etrend.sk/kurz-kvaskoveho-chleba
Všetko ostatné a nedopovedané
Na tento rok si neplánujem nič mimoriadne, len ďalší ročník Festivalu chutí Nitrianskeho kraja. Prípravy sú už v plnom prúde a opäť chystáme pár noviniek. Pôvodne sme chceli urobiť akciu na dva dni, ale zatiaľ tam ešte nie sme. Preto sme zostali pri prvej júnovej sobote.
Z minulých rokov som si do tohoto preniesol aj pár restov, ktoré chcem dokončiť. V prvom rade článok o škôlkárskom jedle. Ak bude rozsiahlejší, je možné, že skončí v Trende namiesto tu na blogu.
Druhý väčší rest je článok o bratislavských rožkoch, ktoré systematicky koštujem už dobrého pol roka. Dotretice som vám dlžný článok o kvasovom pečení, ktorému sa venujem momentálne najviac. Napíšem, kam všade ma kvas zaviedol, čo mi povystrájal a vôbec, ako sa s ním žije.
Vo fronte mám aj článok o vege burgroch, chlebe z plzenského sladu aj pár recenzii na nebratislavské a bratislavské podniky. Preverím nové, ale aj zabehnuté miesta.