Omrvinky: praženica z kávovaru, pestovanie ďumbieru a ďalšie

Za posledný čas som našiel niekoľko zaujímavých stránok a návodov, tu sú pekne po poriadku.

Najväčšie ilúzie o bio potravinách

Stop racionálnej strave, Vlado ZlatošMoj dobrý priateľ, Vlado Zlatoš, publikoval nedávno svoju prvú elektronickú knihu o mýtoch v racionálnej výžive s podtitulom Najväčšie ilúzie o bio potravinách a výžive. Vlado mi čas od času pomáha s úpravou jedálnička a rád k nemu chodím kondičné tréningy. Venuje sa aj akrobacii a iných krkolomným záležitostiam a je celkom možné, že ste ho už videli niekde na športovej akcii, v médiách alebo reklame.¬†¬† V jeho knihe nájdete zaujímavé informácie o tom, ako sa v dnešnej dobe prezentujú niektoré potraviny ako prospešné a pritom nie sú. Knihu môžete stiahnuť z tejto stránky.

Latte Praženica a Cisárove omrvinky

Ďalší známy, Valerián Hrala, sa zasa okrem pražičky hral s espresso kávovarom a uvaril na ňom praženicu. Čo bude po tomto šialenstve nasledovať? Kávovar ako masážny prístroj? Popcorn z kávovaru? ;-)

Latte Praženica from greenplantation on Vimeo.

Valerián je celkovo kreatívny človek, píše aj vlastný foodblog nazvaný Emperor’s Crumbs. A nie hociaký. Blog je v angličtine a teda de facto pre cudzincov, ktorý majú chuť zmapovať naše lokálne jedlá. Textom výborne sekundujú krásne fotky, stojí zato vidieť. http://www.emperorscrumbs.com

Sadím ďumbier

Ďumbier
Je tu zima a vonku zúria sezónne aj fiktívne chrípky, ďumbier sa bude hodiť. Martin Gramblička mi poslal link na stránku, podľa ktorej sa mu už asi rok darí pestovať si vlastný ďumbier doma v črepníku. Ešte som neskúšal, ale idem nato! Podrobné info nájdete na tejto stránke www.zazvor.info

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. Takto pripraviť praženicu:-). Nenapadlo by ma. Ale asi ostanem pri tradičnej príprave, chýba mi tam cibuľka.

  2. :) pripomenulo mi to intrakove zazitky ako varenie parkov v rychlovarnej konvici a podobne

  3. parky ! to je napad. len najpr musim vyskusat pecene maso :)

  4. Shira313

    Kreativita nepozná hraníc :D
    Zvládla som pestovanie citrónovej trávy, tak skúsim aj zázvor. Akurát cmúľam kandizovaný, trochu ma po degustácii studeného vínka na MVC škriabe v hrdle ;-)

Napísať odpoveď pre Daniel Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.