Za posledný čas som našiel niekoľko zaujímavých stránok a návodov, tu sú pekne po poriadku.
Najväčšie ilúzie o bio potravinách
Moj dobrý priateľ, Vlado Zlatoš, publikoval nedávno svoju prvú elektronickú knihu o mýtoch v racionálnej výžive s podtitulom Najväčšie ilúzie o bio potravinách a výžive. Vlado mi čas od času pomáha s úpravou jedálnička a rád k nemu chodím kondičné tréningy. Venuje sa aj akrobacii a iných krkolomným záležitostiam a je celkom možné, že ste ho už videli niekde na športovej akcii, v médiách alebo reklame.¬†¬† V jeho knihe nájdete zaujímavé informácie o tom, ako sa v dnešnej dobe prezentujú niektoré potraviny ako prospešné a pritom nie sú. Knihu môžete stiahnuť z tejto stránky.
Latte Praženica a Cisárove omrvinky
Ďalší známy, Valerián Hrala, sa zasa okrem pražičky hral s espresso kávovarom a uvaril na ňom praženicu. Čo bude po tomto šialenstve nasledovať? Kávovar ako masážny prístroj? Popcorn z kávovaru? ;-)
Latte Praženica from greenplantation on Vimeo.
Valerián je celkovo kreatívny človek, píše aj vlastný foodblog nazvaný Emperor’s Crumbs. A nie hociaký. Blog je v angličtine a teda de facto pre cudzincov, ktorý majú chuť zmapovať naše lokálne jedlá. Textom výborne sekundujú krásne fotky, stojí zato vidieť. http://www.emperorscrumbs.com
Sadím ďumbier
Je tu zima a vonku zúria sezónne aj fiktívne chrípky, ďumbier sa bude hodiť. Martin Gramblička mi poslal link na stránku, podľa ktorej sa mu už asi rok darí pestovať si vlastný ďumbier doma v črepníku. Ešte som neskúšal, ale idem nato! Podrobné info nájdete na tejto stránke www.zazvor.info
Takto pripraviť praženicu:-). Nenapadlo by ma. Ale asi ostanem pri tradičnej príprave, chýba mi tam cibuľka.
:) pripomenulo mi to intrakove zazitky ako varenie parkov v rychlovarnej konvici a podobne
parky ! to je napad. len najpr musim vyskusat pecene maso :)
Kreativita nepozná hraníc :D
Zvládla som pestovanie citrónovej trávy, tak skúsim aj zázvor. Akurát cmúľam kandizovaný, trochu ma po degustácii studeného vínka na MVC škriabe v hrdle ;-)