Pomýlený Mesclun

Café bar Camouflage v Erdödyho paláci v spodnej časti korza je klasickým príkladom bratislavskej schizofrénie. Dizajn-meč sa tu odohráva medzi starým a hyper-novým. Na sklenené stolíky v jednej časti kaviarne som si zvykol, ale odkedy používajú príšerne silný osviežovač vzduchu, chodím tam len, keď sa dá sedieť na terase. Tam sa zase treba popasovať s vyglančeným osadenstvom predvádzajúcim svoje opálené krky a silikóny, ale zároveň je to v lete jedno z mála miest, kde si večer dokážete uchytiť miesto vonku.
Detaily podivuhodného ambiente teraz hoďme za hlavu. Fakt je, že v Camouflage sa dá najesť. Ja tam od otvorenia chodím na ‚ÄûMiešaný šalát,“ ktorý sa v časoch, keď stál 155 Sk, volal príznačnejšie: Šalát s grilovaným marinovaným lososom, s listami špenátu a mangoldu s horčicovo-medovým dresingom. Tvorcovia nového jedálneho lístka správne postrehli, že základ je mix zelených šalátov. Mesclun Salad je ale zaujímavý flákom grilovaného lososa a hutnou horčicovou zálievkou. Takýto výrazný a zároveň trefný dresing sa pri ostatných šalátoch akosi nevydaril a napriek exotickým prvkom (napr. papája a čili) človeku po troch hryzoch chuťové poháriky začnú znudene zívať.
Zdražená verzia šalátu je síce s ohľadom na históriu smutná, ale stále relatívne férová čo sa pomeru cena-výkon týka. Človek sa aj za absencie krumplov výdatne naje, chute štimujú, prezentácia na veľkých bielych tanieroch tiež (aj keď nerozumiem politike chleba – niekedy ho k jedlu prinesú, niekedy nie). Ten šalát mám proste rád, incl. to, ako sa mi po ňom ešte dve hodiny mastne-rybaco grgá.
Zimná variantu môjho Camouflage fenoménu sú ázijské tom yum polievky. Chutia výborne (aj keď nie úplne konzistentne). Môžem odporučiť najdrahšiu rybaciu aj najlacnejšiu zeleninovú.

Camouflage café & bar, Ventúrska 1, Bratislava
Po-Pia 08.00 – 01.00hod
So- Ne 09.00 – 01.00 hod

http://www.camouflage.sk
Miešaný šalát 195Sk
Polievka Tom yum goong 225 Sk
Polievka Tom yum jay 115

foto: internet, koloroval Viktor Klimo

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.