Kaviarnička na Palisádoch 34 v Bratislave pred pár mesiacmi vystriedala starý whiskey bar, v ktorom roky za cigaretovou clonou vysedávali štamgasti. Smola pre nich – dobre pre nás. Tri-Šty-Ri je malé a na naše pomery netradičné. Miestnosti dominuje dlhý spoločný stôl z masívneho tmavého dreva, pri ktorom človek sedí vedľa cudzích ľudí.
„Môžeš sem prísť s kamarátmi, ale aj sám a s niekým novým sa tu zoznámiš,“ povedal o filozofii Tri-Šty-Ri jeden z jej majiteľov, tiež majiteľ knižnej kaviarne Next Apache/Nech sa páči na Panenskej. Nicht kompliziert aber sehr rafiniert, hovoríme na túto filozofiu my. Aspoň sa vyhneme klasickému „Nie“ na otázku či si môžeme prisadnúť.
Okrem spoločného stola je v kaviarni pár intímnych mini-sedacích zákutí. Usalašiť sa dá pohodlne aj na bare, kde môžete sledovať barmana pri príprave vašej ciabatty. Objednáva sa formou anketového lístka – jednoducho zaškrtnete, ktoré ingrediencie a aký druh chleba chcete a voilá: už sa nesie vaša obľúbená celozrnná bageta so šunkou, rucolou, parmezánom a sušenými paradajkami. Káva je z Peru a viac než spoločensky kóšer, pretože je fair-trade a ešte aj bio. Odporúčam k nej nafufňaný teplý croissant, ako zo živej boulangerie!
Jednoduché ale sympatické menučko ponúka aj organické čaje za priateľské ceny a výber niekoľkých vín, medzi nimi aj lokálni favoriti, napr. Mrva and Stanko. Osobne by som bol rád, keby sa na vínnej karte ešte trochu popracovalo. Nevadí mi, že ponuka nie je širšia, skôr by mohla byť rovnako fajnová ako pri čajoch a káve, najmä čo sa červeného vína týka (biele nepijem).
Interiéru veľmi pasujú aj ďalšie dekoračné prvky – dva veľké akože-starožitné rámy nad barovým pultom, lampy/lampáše v marockom štýle a samozrejme každý mesiac sa meniace artefakty. Teraz v Tri-Šty-Ri nájdete maľbu Lucie Tallovej a drevorezbu Jozefa Petrasa. Dvere na záchod (veľmi kultúrny!) vyzerajú ako vstup do tajnej chodby, sú obložené falošnými knižnými väzbami a trochu tak tématicky spájajú podnik z jeho bratským Next Apačom. Inak je tu všetko po novom a ja vyhlasujem, že v Tri-Šty-Ri už som bol niekoľko dní po sebe na veľmi uspokojivých raňajkách, v duchu sloganu podniku Eat-Drink-Meet-Enjoy. Dobré správy pre amerikanofilov: politika no smoking a káva aj „na cestu.“
Kaviareň Tri-štyri
Palisády 34
Bratislava
Otváracie hodiny: Po-Pia 8.30-22.00, So-Ne 14.00-22.00
oh ano, toto miesto som si velmi oblubila. musim dodat ze aj prijemna a usmievava obsluha.
rozhodne toto miesto odporucam … a kedze som mala to stastie zucastnit sa otvaracej ci kolaudacnej party, davam do pozornosti aj moj fotoreport …
http://picasaweb.google.com/paulajojart/FotoRecenzia34
rozhodne to je super kafe ktore stoji za to navstivit …
a ta vyzdoba co je tam teraz, mi az tak sice nereze … teda obrazy … ale kedze sa to tam obmiena verim ze to bude lepsie next time … kzadopadne – obraz co tam bol pri vernisazi bol fakt super … kresba od danglara … ale na fotkach sa mi to nepodrailo moc zachytit … mozno niekde ako odraz v zrkadle …
go fot it …
Je to tam pekne a prijemne, ale ceny su vskutku neprimerane (za bagetu som dal 140). Cize donevidenia. Resp. ukazem sa tam, ked budem mat svajciarsky plat, lebo cena za bagetu svajciarska bola. Ben a spol to uz zacinaju prehanat.
Lukas, aj ked je ta cena vysoka, myslim, ze zodpoveda kvalite bagety, pretoze su skutocne vyborne.
Lukas, ty si dobry, kde zijes, prosim ta? Bageta v podchode par metrov odtial stoji 99 Sk a nemas v nej nic!!! Nemas v nej rucolu, cherry rajciny, susene rajciny, syri, najlepsiu sunku alebo lososa.