Večera v Bojnickom vínnom dome

pxo sobotnom ničnerobení v bojnických kúpeľoch sme sa rozhodli zájsť na večeru do Bojvinu. Na delikatesy.sk sme o tomto malom boutique hotely zameranom na víno už písali. Čo sa vtedy zdalo ako príjemný a sľubne začínajúci podnik, nás tentoraz sklamalo.

Čašník nás pohodlne usadil v zadnej časti reštaurácie a jeho prvá otázka smerovala na nápoje aj napriek tomu, že sme chceli v prvom rade jesť. Menu podniku nie je zbytočne prebujnelé, takže výber netrval dlho. Iba manželka váhala, čo si dať, preto požiadala o radu. Mala v merku hlivu, ale čašník podotkol, že jej voľba môže byť trochu ťažšia na žalúdok. Namiesto toho jej ponúkol hroznové tagliatelle so špargľou a syrovou omáčkou. Prišla reč na víno. Čašník sa ochotne ponúkol, že nám k jedlu vyberie niečo z produkcie domáceho pána. Upresnili sme len výber na červené a vylúčili svätovavrinecké.

Morčací stejk bol bez výhrady akurát. V kuchyni sa ale stala zbytočná vražda, keď takýto dobrý kus mäsa niekto prelial cez celý tanier opäť presolenou omáčkou.

Traja z nás mali ako predjedlo polievku. Švagriná výbornú hubovú, švagor príliš štipľavé halászlé a ja kuraciu polievku s domácimi rezancami, slanšiu než by mi bolo príjemné. Mimo štipľavosti bola toto výtka aj pri švagrovom halászlé. Ako hlavné jedlo si vybrala švagriná šalát s morčacím mäsom, my so švagrom zasa rovnako morčací stejk na bylinkovom masle so zeleninou. Zatiaľčo ľadový šalát v oblohe nášho mäsa bol čerstvý a chrumkavý, v šaláte bol mdlý a utopený v dresingu. Morčací stejk bol bez výhrady akurát. V kuchyni sa ale stala zbytočná vražda, keď takýto dobrý kus mäsa niekto prelial cez celý tanier opäť presolenou omáčkou. Viem si predstaviť ponechať omáčku pekne okolo mäsa, to by zostalo čisté, možno na ňom kúsok nejakej čerstvej bylinky. To by som ale musel najprv vedieť identifikovať v danej omáčke aj inú chuť, ako slanú. Škoda.

Manželka ochutnala hroznové farfale a mrzí ma, že to musím znovu zopakovať, slané. Nie, od syra automaticky človek očakáva slanosť, omáčka bola v poriadku. Boli to samotné tagliatelle, ktoré boli slanšie než je zdravé. Jedlo teda nechala tak. Od personálu prišla otázka, či sme spokojní, vytkli sme nadmerné použitie soli. Vraj zaľúbený kuchár.

Jedlo zjedené, švagor si doobjednal kolu a… víno stále v nedohľadne. Keď sa kola objavila na stoje, vypýtali sme si rovno účet a spomenuli nech na víno radšej zabudnú. Neospravedlniteľné o to viac, že hostia, ktorí prišili po nás, mali fľašu dávno na stole. Pri platení nám nezarátali vrátené tagliatelle.

Z Bojnického vínneho domu sme teda odišli bez vína. Našťastie, pretože neďaleko nám chute opravili srdečne a kráľovským spôsobom.

Bojnický vínny dom
Hurbanovo nám. 57/60
972 01 Bojnice
www.bojvin.sk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Bývam kúsok (Prievidza), nie som gurmán profesionál. Sklamal ma šalát (predpokladala som, že bude zo zeleniny čerstvej). Na moje prekvapenie som dostala zaváranú mrkvu, hrach, kapustu…, no fakt DELIKATESA. To, že kuchár je zamilovaný, by som ako ospravedlnenie určite nebrala. Čo už.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.