Cous-cous, ríbezle, brusnice, kokos a máte dobré raňajky

…alebo desiatu do práce. Rubrika Raňajky dlho pospávala, a keď do nej konečne niečo pribudne, je zo zasa cous-cous. Aspoň to tentoraz nie je nič arabsko-exotické, ale letne-sladkasté.

Suroviny

– 250ml vody
– 250g cous-cousu
– 3 PL oleja
– presladené brusnice
– ríbezle alebo ríbezľový džem
– kokos

Uvariť cous-cous je otázka minút. Ako prvé nechajte zovrieť vodu. Medzičasom stihnete urobiť všetko ostatné. Opláchnite pod teplou vodou brusnice a ríbezle. Na cous-cous nalejte rovnomerne 3 lyžice oleja a poriadne premiešajte vidličkou.

Keď vám voda zovrela, nalejte ju na cous-cous a rýchlo miešajte, kým sa všetky hrudky nerozpadnú na sypké zrniečka. Kým je ešte teplý, prihoďte doňho za dobrú hrsť brusníc a ríbezlí. Ja som použil namiesto ríbezlí domáci kyslý džem, tak za 2 lyžice. Na záver už len kokos a vybavené. Mlsní si ale ešte môžu pridať za lyžicu masla, prípadne doplniť celé jedlo dobrým a hustým bielym jogurtom.

Ako to celé chutí? Jemnejšie ako pšeno, sladké brusnice s kyslými ríbezlami sa krásne dopĺňajú v ústach a celé to zakončí kokos.

Cous-cous, ríbezle, brusnice a kokos

P.S.

Cous-cous je naozaj surovina na akékoľvek špekulovanie, nasladno aj nasladko. Čo doňho zvyknete hádzať vy?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Cous-cous najma na slano s cicerom,mrkvou,pastrnakom,feniklom a pre mojho chlapa samozrejme aj s masom:-)
    Dobra alternativa su mandle+hrozienka a akekolvek makke ovocie,teraz napr.marhule,trocha rozvarit,hore do misky a mnam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.