Fettuccine s rybou, špenátom a kôprom

Tento recept je riešením klasického hádankového problému. Ako nakŕmiť z jednej ryby dvoch ľudí. Mne sa to stáva pomerne často. Z balenia mrazených rýb mi zostane už len jedna. Príliš malá na ďalší obed pre dvoch a príliš veľká na jednu porciu. Pridajte k nej ale špenát, kôpor a zopár ďalších surovín, to všetko hoďte na fettuccine a máte ľahké letné jedlo.

Suroviny

– 1 ryba (napr. hoki)
– 100g listového špenátu
– cesnak
– citrón
– olivový olej
– biele víno
– kôpor
– maslo
– soľ a čierne korenie

Začnite cestovinou. Nechajte zovrieť vodu a uvarte fettuccine. Zatiaľčo sa vám varia, pokračujte rybou. Predpokladám, že ju už máte rozmrazenú. Stiahnite ju z kože a naporcujte. To v praxi znamená, že z nej oberte mäso, odstráňte prípadné kosti a plátky nakrájajte na primerane veľké kúsky. Ryba sa pri príprave môže začať rozpadávať, tak si dajte pozor, aby kúsky boli naozaj o niečo väčšie. Nezabudnite ich osušiť v papierovom obrúsku.

V panvici krátko na olivovom oleji orestujte listový špenát. Pridajte šťavu z polovice citróna, zopár rozpučených strúčikov cesnaku a podlejte trochou bieleho vína. Potom pridajte kúsky ryby a pod pokrievkou poduste. Ryba nepotrebuje dlho, tak to neprežente.

Na konci pridajte kúsok masla a kôpor. Opatrne premiešajte, aby sa ryba nerozpadla.

Na konci pridajte kúsok masla a kôpor. Opatrne premiešajte, aby sa ryba nerozpadla. Môžete prisoliť. Medzičasom ste dúfam nezabudli na cestoviny, ktoré ste stihli zliať a máte ich al dente. Prihoďte ich do panvice s rybou a špenátom, zľahka premiešajte a môžete servírovať. K jedlu podajte zvyšnú polovicu citróna a mlynček na čierne korenie, aby si každý dochutil podľa seba.

Kto chce plnšiu chuť, môže si na začiatku na olivovom oleji orestovať najemno nakrájanú cibuľu a slaninku, potom postupovať s ostatnými surovinami ako vyššie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. A nezabudnut, ze ak je v cestovinach ryba alebo morske plody – ziaden parmezan ci pecorino!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.