uz vas pozorujem dlhsiu dobu a chystam sa o vas napisat par riadkov, ale pracovne povinnosti nedovoluju, ale aspon som sa prihlasil:)
myslim, ze ten por je asi v poriadku, ta druha zelenina je stopkovy zeler /vyborny do bloody mary:)/ a ta pena moze byt vselico… vzhladom na to, ze to je jarne jedlo by som tiez tipoval dochuteny jogurt, alebo tvaroh…a posypany s nejakou koreninou – muskatovy orech? to sa mi moc nehodi:), alebo zmes korenin, ktora je tazko z obrazku urcit…
takze tu je rozlustenie: pri pisani clankov som sa stretol s zelerovym pyre. Doma som ho skombinoval s porom a muskatovym orieskom. Postup je jednoduchy, akurat tak trochu prplacka. Uvaril som osupanu hluzu zeleru vo vode s trochou oleja uplne domakka. Zlial vodu a rozmixoval so smotanou na hladku masu. Por som nakrajal na kruzky, ake vidis na fotke. Polovicu som kratko uvaril vo vode, druhu polovicu nechal surovu. Porove valceky som naplnil zelerovym pyre, dozdobil nakrajanymi zelenymi stonkami poru a navrch postruhal muskatovy oriesok. To cele nechal poriadne zachladit. Verzia s varenym porom chutila trochu mdlo a samozrejme sa aj omnoho horsie plnila, osobne mi lepsie chutila verzia so surovym porom, chrumkavejsie a plnotucnejsie. Na fotke to nie je prilis vidiet, ale naservirovane to vyzeralo trochu ako sushi. Priznavam, vysledok krajsi ako chutnejsi, ale ako trening a laborovanie fajn zabity cas… pozravujem barblogera ;-)
no, s porom je celkovo problem, ze je slabucky a trha sa. Ci ho kratko povaris, alebo osmahnes na oleji je v podstate jedno, ale bez ohladu nato, mi pride jeho surova verzia prijemne chrumkava v kombinacii s makkou plnkou
Tipujem na pór plnený tvarohom alebo bryndzou posypaný paprikou a v strede je zapichnutá zelená pórová byľka :o)
tvaroh ani bryndza to nie su, paprika tiez nie, s ostatnym nie si daleko
ja by som tipla na plnený fenikel a vo vnútri je ryža, jogurt s niečím alebo čo to je?
ani ryza, ani fenikel, je tam vsak zelenina
myslíš tým, že vo vnútri toho póru alebo cibule je tiež zelenina? Biela zelenina – reďkovka, alebo karfiol, alebo petržlen s niečím rozmixované?
ano, vo vnutri poru je zelenia
řapíkatý celer ;-)
nooo, blizime sa pomaly… ked pridem domov, hodim rozlustenie aj s receptom, dovtedy mozete hadat
preexponovana zemiakova kasa vo vnutri? :D
preexponovany akurat tak blesk fotaku, ktory hlupak nerozozna, ze ma ubrat, ked ma nastaveny makro rezim ;-)
uz vas pozorujem dlhsiu dobu a chystam sa o vas napisat par riadkov, ale pracovne povinnosti nedovoluju, ale aspon som sa prihlasil:)
myslim, ze ten por je asi v poriadku, ta druha zelenina je stopkovy zeler /vyborny do bloody mary:)/ a ta pena moze byt vselico… vzhladom na to, ze to je jarne jedlo by som tiez tipoval dochuteny jogurt, alebo tvaroh…a posypany s nejakou koreninou – muskatovy orech? to sa mi moc nehodi:), alebo zmes korenin, ktora je tazko z obrazku urcit…
clovek od fachu a hned bingo ;-)
takze tu je rozlustenie: pri pisani clankov som sa stretol s zelerovym pyre. Doma som ho skombinoval s porom a muskatovym orieskom. Postup je jednoduchy, akurat tak trochu prplacka. Uvaril som osupanu hluzu zeleru vo vode s trochou oleja uplne domakka. Zlial vodu a rozmixoval so smotanou na hladku masu.
Por som nakrajal na kruzky, ake vidis na fotke. Polovicu som kratko uvaril vo vode, druhu polovicu nechal surovu. Porove valceky som naplnil zelerovym pyre, dozdobil nakrajanymi zelenymi stonkami poru a navrch postruhal muskatovy oriesok. To cele nechal poriadne zachladit. Verzia s varenym porom chutila trochu mdlo a samozrejme sa aj omnoho horsie plnila, osobne mi lepsie chutila verzia so surovym porom, chrumkavejsie a plnotucnejsie. Na fotke to nie je prilis vidiet, ale naservirovane to vyzeralo trochu ako sushi.
Priznavam, vysledok krajsi ako chutnejsi, ale ako trening a laborovanie fajn zabity cas…
pozravujem barblogera ;-)
tak jsem se trefila! A navíc už vím, že řapíkatý celer se u vás řekne stopkový zeler ;-)
nebol by ten pór lepší, keby si ho opražil naoleji? A stou rozumixovanou bielou zeleninou som sa takmer trafila:) Akurát som si nespomenula na zeler:(
no, s porom je celkovo problem, ze je slabucky a trha sa. Ci ho kratko povaris, alebo osmahnes na oleji je v podstate jedno, ale bez ohladu nato, mi pride jeho surova verzia prijemne chrumkava v kombinacii s makkou plnkou