Minulý rok dostal mladý tortu v tvare veľkej legovej kocky. Tento si objednal ježka.
Pôvodne som ho chcel piecť z makového korpusu, ale nakoniec som kvôli istote išiel radšej smer piškóta. Upiekol som vysoký korpus z ôsmych vajec. V podstate modifikácia jednej staršej torty, ktorú som robil pred piatimi rokmi. Prekrojil som ho napol, postavil a zlepil jednoduchým čokoládovým krémom (šľahačka a roztopená čoka).
Potom som zhruba vyrezal želaný tvar. Odrezky som nalepil na krém, aby mi nevytekal preč. Celú tortu som obpial roztopenou horkou čokoládou a skúsil zapichovať ostne z bielených mandlí. V tejto fáze to vyzeralo skôr ako nejaká divná hnedá helma. Frňáčik mal byť svetlý, ale neskoro, poleva už bola všade.
Tortu som teda nechal trochu zachladiť, potom šli mandle zapichovať už dobre. Len tam, kde bolo viac polevy, som musel špajdlou urobiť napred opatrne dierku a do nej dať pichliač.
Ježkovy voči sú vykrojené zo syra a prepichnuté kličekmi. Predtým som im opatrne olámal tie štyri výstupky na guľatých koncoch.
To najlepšie nakoniec, malé jabĺčka. Vykrojil som ich guľatým vykrajovátkom z červeného a zeleného melóna, stopky sú opäť z klinčekov.