Karí lečo

V tomto recepte sa stretáva indická kuchyňa s maďarskou v podobe karí kuraťa a podomácky zaváraného leča… Ako mnoho receptov predtým, aj tento vznikol ako znúdze-cnosť, skrátka špajza bola prázdna a toto z toho vzniklo…

Suroviny
– kuracie stehná bez kosti a kože
– zavárané lečo (paprika, rajčiny a cibuľa)
– karí
– trochu masla
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej

Kuracie stehná pokrájaj na štvrťky, potri zmesou soli, karí a olivového oleja, nechaj marinovať 15 minút (odporúčam nešetriť karí, indické jedlá sa vyznačujú práve prenikavou chuťou a arómou). Potom osmahni na prudkom ohni alebo ešte lepšie na grile, pridaj maslo a lečo, nechaj dusiť na miernom plameni maximálne 10 minút a jedlo je hotové.

Ako príloha k tomuto jedlu sa asi najviac hodí basmati ryža, dlhozrnná ryža alebo cous-cous.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (2)

  1. Ak sa vam pozdava indicka kuchyna, budem velmi rada, ak zabludite na moj blog, ktory som sem vlozila pod moje meno; mozno vas nejake recepty zaujmu. Rada chodim na Delikatesy a dufam, ze aj vam sa bude pacit u mna :) Prijemny vikend prajem.

  2. Zdravim, Vas blog uz nejaky cas sledujem aj sa chystam na zopar indickych fajnovosti, urcite velka inspiracia pre mna.
    podobne prijemny vikend prajem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *