V tomto recepte sa stretáva indická kuchyňa s maďarskou v podobe karí kuraťa a podomácky zaváraného leča… Ako mnoho receptov predtým, aj tento vznikol ako znúdze-cnosť, skrátka špajza bola prázdna a toto z toho vzniklo…
Suroviny
– kuracie stehná bez kosti a kože
– zavárané lečo (paprika, rajčiny a cibuľa)
– karí
– trochu masla
– soľ
– mleté čierne korenie
– olivový olej
Kuracie stehná pokrájaj na štvrťky, potri zmesou soli, karí a olivového oleja, nechaj marinovať 15 minút (odporúčam nešetriť karí, indické jedlá sa vyznačujú práve prenikavou chuťou a arómou). Potom osmahni na prudkom ohni alebo ešte lepšie na grile, pridaj maslo a lečo, nechaj dusiť na miernom plameni maximálne 10 minút a jedlo je hotové.
Ako príloha k tomuto jedlu sa asi najviac hodí basmati ryža, dlhozrnná ryža alebo cous-cous.
Ak sa vam pozdava indicka kuchyna, budem velmi rada, ak zabludite na moj blog, ktory som sem vlozila pod moje meno; mozno vas nejake recepty zaujmu. Rada chodim na Delikatesy a dufam, ze aj vam sa bude pacit u mna :) Prijemny vikend prajem.
Zdravim, Vas blog uz nejaky cas sledujem aj sa chystam na zopar indickych fajnovosti, urcite velka inspiracia pre mna.
podobne prijemny vikend prajem