Morčacie krky a iné lepeňáče
Polievku niekedy zvyknem robievať aj z morčacích krkov. Obyčajne zvyknú končiť na dvore, kde ich dorazí náš pes, ale tentoraz som si ich nechal pre nás.
Polievku niekedy zvyknem robievať aj z morčacích krkov. Obyčajne zvyknú končiť na dvore, kde ich dorazí náš pes, ale tentoraz som si ich nechal pre nás.
Nože som mal, aj miesto činu, ale potreboval som motív. Silný motív. Nakoniec som našiel v obchode krásny kus jelenieho stehna z Lesov v Topolčiankach. A začal som odvíjať kompletné menu na Silvestra aj Nový rok.
Občas ulietavam na doma pripravenom fastfoode, a tak som si spomenul na legendárne austrálske meat pies, čiže mäsové koláče.
Tip na nedeľný obed s použitím hovädzieho, ktoré veľmi obľubujem. Využijem popritom aj suroviny, ktoré nám príroda práve ponúka.
Skúšali ste králika na červenom víne, ktorého sme nedávno robili? Potom vám možno zostalo trochu mäsa na výbornú gaštanovú paštétu.
Králika nezoženiete všade a nie každému je po srsti. Ale čo sa týka mäsa, je veľmi diétne, jemné a chutné. Ak ho skombinujete s červeným vínom a zvaríte z neho šťavu, dostanete mimoriadne chutné jedlo.
Grilovacia sezóna nie je len o jahnacích kotletkách, rybách a zelenine. Smelo do nej môžete zaradiť aj domáce hamburgery. Prečo si takéto jedlo vôbec robiť doma? Lebo vyrobené z dobrých surovín a zjedené v kľude s chladeným pivom sa toto jedlo čarovne prehupne z rubriky fast-food do rubriky špecialita. Kto ochutná, umelú hmotu už nebude chcieť jesť.