Recepty a suroviny

Affogato

Ak máš rád kávu a zmrzlinu, tak tento dezerto-nápoj ti určite bude chutiť. Do pohárika alebo šálky daj kopček vanilkovej zmrzliny, polej ho čerstvo pripraveným espressom a ihneď podávaj s malou lyžičkou. Osobne mám rád, keď zmrzlina ešte nie je celkom rozpustená. Prevaľujem si ju vtedy v poháriku, prekladám dúškami kávy, no skrátka toto je […]

Pita so za’atarom

Aj keď je tento recept súčasťou iného zložitejšieho, ktorý spomeniem neskôr, rozhodol som sa ho popísať samostatne. Hodí sa totiž ako slané krekry k vínu alebo malým záhryzkom, hoci aj hummousu. Pita, čiže arabský chlieb, je vďačný polotovar, možeš do neho baliť, možeš ho plniť, možností je neúrekom.

Hrášková polievka s mätou

Je to síce polievka, ale kvôli skupenstvu by som ju skôr nazval omáčkou. Vďaka mäte je svieža a chutná. Recept som si doniesol zo Sydney, spolu s mesačníkom InsideOut, v ktorom som ho našiel.

Hummous – cícerový dip

Hummous je arabská cícerová nátierka, možno ju tiež pridať do tureckého kebabu. Veľmi výživná a bohatá na proteíny.

Viedenské keksíkové cesto

Krehké keksíkové cesto bez cukru, takže ho môžete naplniť sladkou plnkou aj pripraviť naslano k vínu.

Teplý šošovicový šalát

Toto je trochu netradičný spôsob, ako pripraviť šošovicu, navyše ide o šalát a nie prívarok… Recept mám z úplne komerčného zdroja: z obalu šošovice, kúpenej v jednom zo supermarketov v Sydney.