Grilovaný špíz s kuraťom, ananásom, cibuľou a hubami
Základný recept kombinuje marinované kuracie stehná s ananásom, cibuľou a hríbami. Kura môžeš nahradiť aj lososom, jedlo bude ešte fajnovejšie.
Základný recept kombinuje marinované kuracie stehná s ananásom, cibuľou a hríbami. Kura môžeš nahradiť aj lososom, jedlo bude ešte fajnovejšie.
Ak máš rád kávu a zmrzlinu, tak tento dezerto-nápoj ti určite bude chutiť. Do pohárika alebo šálky daj kopček vanilkovej zmrzliny, polej ho čerstvo pripraveným espressom a ihneď podávaj s malou lyžičkou. Osobne mám rád, keď zmrzlina ešte nie je celkom rozpustená. Prevaľujem si ju vtedy v poháriku, prekladám dúškami kávy, no skrátka toto je […]
Aj keď je tento recept súčasťou iného zložitejšieho, ktorý spomeniem neskôr, rozhodol som sa ho popísať samostatne. Hodí sa totiž ako slané krekry k vínu alebo malým záhryzkom, hoci aj hummousu. Pita, čiže arabský chlieb, je vďačný polotovar, možeš do neho baliť, možeš ho plniť, možností je neúrekom.
Je to síce polievka, ale kvôli skupenstvu by som ju skôr nazval omáčkou. Vďaka mäte je svieža a chutná. Recept som si doniesol zo Sydney, spolu s mesačníkom InsideOut, v ktorom som ho našiel.
Hummous je arabská cícerová nátierka, možno ju tiež pridať do tureckého kebabu. Veľmi výživná a bohatá na proteíny.
Krehké keksíkové cesto bez cukru, takže ho môžete naplniť sladkou plnkou aj pripraviť naslano k vínu.
Toto je trochu netradičný spôsob, ako pripraviť šošovicu, navyše ide o šalát a nie prívarok… Recept mám z úplne komerčného zdroja: z obalu šošovice, kúpenej v jednom zo supermarketov v Sydney.
Mandle a kakao. To je základ na krehké biscotti ku káve. Recept od talianskeho cukrára Mima.