Napriek počasiu je u nás jeseň obdobie, kedy sme veľa vonku. Treba zabezpečiť kopec vecí okolo domu aj záhrady. A donemoty hrabať lístie. Tak prečo si popri tom neupiecť na otvorenom ohni obed.
Tekvicový krém už omrzel, placky a koláče tiež, tak sme pokročili do novej fázy. Chrúmanie nasurovo. Prípadne len krátko upiecť na pahrebe, aby zostala ešte akurát chrumkavá. Presne to som spravil. Z orezaných suchých konárov som založil v záhrade oheň a rozhrabal pahrebu.
Nato som položil rošt, vystlal ho alobalom a vysypal pokrájanú tekvicu. Tekvici nebolo treba veľa, možno len 10 minút.
Milovaná za ten čas uvarila s bobkáčom a cesnakom obyčajnú šošovicu, neskôr ju podusila na opraženej cibuľke a pridala zelenej vňate. Navrch som prihodil opečenú tekvicu a kolektívne vyrobený obed na sobotu bol hotový. Keď som si nakladal duplu, prihodil som navrch pár stružlín parmezánu. Obed zasýtil, ale neodrovnal na ďalšiu prácu.
hmmm…tak toto vyskúšam!
presne podľa môjho gusta :)