Talianske čokoládové biscotti

Tento recept som vymámil od cukrára Mima, s ktorým som pracoval v Nielsen Park Kiosku na jednej z pláží v Sydney. Skvelé mandľové cesto, nič lepšie k espressu si neviem predstaviť.

Suroviny

– 250g mandlovej múčky
– 250g mäkkého masla
– 250g cukru
– 200g polohrubej múky
– 50g kakaa

Poriadne vymiešajte mäkké (nie roztopené alebo horúce) maslo s cukrom. Pridajte kakao, mandle a na záver múku. Z cesta vyformujte dlaňami kolieska s priemerom asi 5cm. Poukladajte na plech, na ktorý si rozprestrel papier na pečenie a nechajte opatrne piecť pri 170°C, kým nestmavnú. Bude to tvať asi 20 minút.

Nezabudnite pravidelne kontrolovať, sú totiž tmavé, a preto je niekedy ťažké od oka povedať, či sú už hotové. Lúbia prihorieť. Hotové biscotti nechajte vychladnúť a uložte do uzavretej nádoby, aby trochu zmäkli.

Ak ich chcete vylepšiť, nahraďte časť kakaa pár kockami horkej čokolády. Roztopte ju do masla, to nechajte vychladnúť a pokračujte ďalej s receptom.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Zdravim, piekla som a su vynikajuce, ale trosku sypke – kde som spravila chybu? :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.