Lístkové cesto je veľmi vďačný materiál, dá sa naplniť takmer čímkoľvek a upečie sa pomerne rýchlo. K receptu ma inšpiroval kamarát Ľuboš Škripko, vtedy manažér hotela Grand v Jasnej. Raz mi spomenul, že ich kuchár pripravil takúto roládu, ale akosi sme sa nedostali k tomu, aby mi prezradil recept. Tak som si ho skrátka domyslel.
Suroviny
– mrazené lístkové cesto
– konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
– mrazený lístkový špenát
– maslo
– trocha kôpru
– 1 vajíčko
– soľ a mleté čierne korenie
Podľa toto, aké ste kúpili cesto, ho rozbaľte alebo rozvalkajte na doske. Po dĺžke na neho uložte špenát, musíte ho však nechať poriadne odtiecť z vody, inak premočí celé jedlo. Zbytkovú vody vymačkajte rukami.
Ďalej na cesto poukladajte kúsky tuniaka, posypte kôprom a pridajte pár plátkov masla. Môžete dochutiť soľou a korením, prípadne pokvapkať trochou citróna.
Cesto pomaly zatočte do závinu, pozahýbajte konce a potrite rozhabarkovaným vajcom. Nezabudnite závin popichať vidličkou, inak ho pri pečení roztrhne.
Položte na plech s papierom na pečenie, dajte do rúry a nechaj pomaly piecť dozlatista. Po dokončení nechajte zopár minút odpočinúť, nakrájajte na rovnomerné plátky a servírujte podľa svojej chuti a fantázie.