Zeleninové

Zeleninový tagine

Vôňa korenia a pečenia, zeleninový tagine

Tagine varievam pravidelne, aj keď nie príliš často. Nato, aby bol dobrý, potrebuje veľa rôznej zeleniny aj trochu náročnejšiu prípravu. Nedávno som doma trochu zmenil postup a vyšlo z toho parádne zeleninové jedlo.

Kváskové lievance

Na kváskové lievance si treba počkať

Po ražnom kvásku som doma začal viesť aj pšeničný. Doteraz som s ním nemal šťastie, koláče mi nekysli, vždy to skončilo fiaskom. Posledný mesiac prišla zmena, tak skúšam čo to dá.

Jedna špargľa, dve rôzne prísady do rizota

Nedeľný obed: šparglové rizoto

Špargľovú sezónu neobídem nikdy. Minulý víkend sme si ju spravili len s maslovou mrveničkou a varenými zemiakmi, túto nedeľu som sa trochu pohral s rizotom.

Hotové jedlo

Špenát, čiže žihľava

Nedá sa povedať, že táto jar by bola normálna, ale bylinky sú našťastie vonku. Stačí ich pozbierať a uvariť z nich napríklad zaujímavý obed.

Karfiolové listy

Čudné listy

Pestrosť a výber zeleniny nemusíte hľadať v obchode, treba ju len inak vyberať a používať.

Hotová polievka

Nedeľný obed: hustá zeleninová polievka

Minulý víkend sme čakali hostí a piekli kačacie stehná. Preto som rozmýšľal, aké ľahšie jedlá napasovať k tomuto hlavnému chodu. Vyhrala pestrá zeleninová polievka.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Prekvapivý pár, tekvica a šošovica

Napriek počasiu je u nás jeseň čas, kedy sme veľa vonku.Treba zabezpečiť veci okolo domu aj záhrady. A samozrejme, donemoty hrabať lístie. Tak prečo si popri tom neupiecť na otvorenom ohni obed.