Marocký tajine
Voňavé marocké jedlo, plné najrôznejších druhov korenia, v mäsovej alebo zeleninovej verzii.
Voňavé marocké jedlo, plné najrôznejších druhov korenia, v mäsovej alebo zeleninovej verzii.
Krúpy nepatria len do jaterníc a k zabíjačke. Celkom dobre poslúžia ako príloha k jedlám alebo ako obmena k ryži.
Rýchly recept na voňavé cestoviny + tip ako nahradiť bujón prírodnou surovinou.
Jedna z najväčších cestovín, aké sa vyrábajú. Vyzerajú ako slimačie ulity, môžete ich plniť a zapekať.
Nájsť v lese veľký dubák a vzápätí si uvariť čerstvý obed. Zobrať bedničku broskýň od vinohradníka a spraviť si doma studenú granitu. To sa dá len v lete.
Zemiakové pampúchy ako príloha k jedlám alebo ako sladká maškrta s lekvárom. Alebo Nutellou…
Tekvicovú sezónu mám rád. Voľakedy pre vyrezávanie najrôznejších príšer, teraz kvôli bohapustému pôžitku. Reč bude o maslovej tekvici, ktorá sa dá fantasticky upiecť, ugrilovať alebo pripraviť ako chipsy.
Ja viem, že som sa tu rozkrikovala, že nikdy nevarím, ale pravda je, že som opäť začala. Motiváciou mi bola nielen smrteľná gastronuda v bratislavských podnikoch, ale najmä fakt, že Milovaný je hrozne fajnový, takže ctižiadostivo hľadám niečo, čím mu ulahodiť. A ešte aj šetrím, lebo som žgrloš. Experimentujem najmä s kombináciami pomerne výrazných chutí […]