Čo skončilo a čo možno začne
Balancovanie kameňov vraj robia v Japonsku, ako techniku na relax a ukľudnenie. Pred každoročnou predpoveďou som teda zobral pár základných kuchynských vecí a surovín, aby som našiel statenú harmóniu.
Balancovanie kameňov vraj robia v Japonsku, ako techniku na relax a ukľudnenie. Pred každoročnou predpoveďou som teda zobral pár základných kuchynských vecí a surovín, aby som našiel statenú harmóniu.
Predvianočný trh s knihami sa točí aj okolo kníh o varení. Tento rok vyzerá byť skromný, tradičný. Urobil som malý prehľad aj väčšiu súťaž.
Táto otázka nesmeruje ani tak ku kríze a šetreniu, ale paradoxne ku kvalitnejšiemu vareniu aj stravovaniu. Na pár mesiacov sme si to skúsili.
Recenzia liatinového hrnca a porovnanie s keramickým. Plus článok o slovenskej hydine.
Sedím ráno v kuchyni, dopil som kávu a hral sa so šálkou. Pozriel som do nej, na krátky okamih mi pred očami ubehol celý tento rok a zbadal som aj kúsok z budúceho. Je tu bilancia…
Diéta autora môže znamenať pre jeho blog o jedle takmer istú smrť. Dá sa popri hladovaní vôbec písať o jedle? Nebodaj ešte aj piecť koláče?
Možno sa tešíte, aká pekná jeseň je tento rok. Trochu vás v tom tešení sa zbrzdím. Sucho a teplo totiž nepekne ovplyvňuje kvalitu vody v studničkách a prameňoch.
Je zaujímavé vidieť, ako v poslednom čase začínajú protestovať slovenskí výrobcovia a potravinári. Vraj sa sem vozia poľské vajcia nižšej kvality a veľkosti. Problém je samozrejme o niečo komplikovanejší. Preto som išiel rovno po podstate. Vymietol som fúru obchodov a nakúpil tucty vajec.