Reči

Čo skončilo a čo možno začne

Balancovanie kameňov vraj robia v Japonsku, ako techniku na relax a ukľudnenie. Pred každoročnou predpoveďou som teda zobral pár základných kuchynských vecí a surovín, aby som našiel statenú harmóniu.

Pár kuchárskych kníh (+súťaž)

Predvianočný trh s knihami sa točí aj okolo kníh o varení. Tento rok vyzerá byť skromný, tradičný. Urobil som malý prehľad aj väčšiu súťaž.

Predpoveď na 2012

Čo bolo a čo možno ešte len príde

Sedím ráno v kuchyni, dopil som kávu a hral sa so šálkou. Pozriel som do nej, na krátky okamih mi pred očami ubehol celý tento rok a zbadal som aj kúsok z budúceho. Je tu bilancia…

Voda nie je samozrejmosť

Možno sa tešíte, aká pekná jeseň je tento rok. Trochu vás v tom tešení sa zbrzdím. Sucho a teplo totiž nepekne ovplyvňuje kvalitu vody v studničkách a prameňoch.

Vajcia

Oplatí sa čítať obaly potravín, napríklad u vajec

Je zaujímavé vidieť, ako v poslednom čase začínajú protestovať slovenskí výrobcovia a potravinári. Vraj sa sem vozia poľské vajcia nižšej kvality a veľkosti. Problém je samozrejme o niečo komplikovanejší. Preto som išiel rovno po podstate. Vymietol som fúru obchodov a nakúpil tucty vajec.