Reportáže

Sadenice liesky naočkované hľuzovkou

Hľuzovkové sady

Aromatická huba mala u nás najprv povesť drahej delikatesy. Ale už dávnejšie niekoľko našich kuchárov poukázalo na to, že napríklad v Taliansku ňou vedia dochutiť hoci aj praženicu alebo domácu fazuľovú polievku.

Aké je to presťahovať gastrofestival (+ fotogaléria)

Už túto sobotu, 2. júna, nás v Nitre čaká už 4. ročník akcie Festival chutí Nitrianskeho kraja, inak zvaný aj Jahodová Nitra. Rozhodli sme sa zdvihnúť kotvy z vypečeného námestia a pohľadať viac zelene a tieňa.

Motar čiže crithmum

Dovolenkové zelené úlovky

Parádne sme si oddýchli napríklad od umývačky riadov a asi aj ona od nás. A napriek starému miestu sme našli niečo, čo stálo za ochutnanie.

Český Krumlov

Tri dni v Českom Krumlove

V Krumlove sme boli už dávno, tak som bol zvedavý, ako sa tam odvtedy zmenila gastronómia. Andrej mi na to odpovedal článkom.

Vrátane výhľadu na nočnú Bratislavu

Komorné vianočné trhy, ale zato s výhľadom

Včera som sa bol pozrieť na mini-vianočné trhy, ktoré organizuje Regal Rooftop na streche Veľkého Baťu. Pondelok bol trochu ospalejší, ale zato som si v kľude vychutnal jedlo aj večerné mesto.

Nová poľská kuchyňa (+súťaž)

Poľská kuchyňa sa u nás žije v pomerne malom priestore medzi bigosom, žurekom, pierogmi a krowkami. A samozrejme poľskými potravinami v supermarketoch. Nedávno som ochutnal jej novšiu verziu.