
Ako si užiť Chorvátsko aj uprostred hordy turistov
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.
Už piaty krát pomáham s organizáciou gastrofestivalu v Nitre. Jeden by si myslel, že po tých rokoch to už bude pokojná rieka, ale nie. Vraj až po desiatich…
Stalo sa ako som napísal minule, obliekol som si pekársku zásteru a začal chodiť piecť 42 pecňov denne.
Aromatická huba mala u nás najprv povesť drahej delikatesy. Ale už dávnejšie niekoľko našich kuchárov poukázalo na to, že napríklad v Taliansku ňou vedia dochutiť hoci aj praženicu alebo domácu fazuľovú polievku.
Už túto sobotu, 2. júna, nás v Nitre čaká už 4. ročník akcie Festival chutí Nitrianskeho kraja, inak zvaný aj Jahodová Nitra. Rozhodli sme sa zdvihnúť kotvy z vypečeného námestia a pohľadať viac zelene a tieňa.
Parádne sme si oddýchli napríklad od umývačky riadov a asi aj ona od nás. A napriek starému miestu sme našli niečo, čo stálo za ochutnanie.
Minulý piatok sme sa na moment dostali na Levanduľový týždeň do mestečka Tihany pri Balatone.