Hľuzovkové sady
Aromatická huba mala u nás najprv povesť drahej delikatesy. Ale už dávnejšie niekoľko našich kuchárov poukázalo na to, že napríklad v Taliansku ňou vedia dochutiť hoci aj praženicu alebo domácu fazuľovú polievku.
Aromatická huba mala u nás najprv povesť drahej delikatesy. Ale už dávnejšie niekoľko našich kuchárov poukázalo na to, že napríklad v Taliansku ňou vedia dochutiť hoci aj praženicu alebo domácu fazuľovú polievku.
Už túto sobotu, 2. júna, nás v Nitre čaká už 4. ročník akcie Festival chutí Nitrianskeho kraja, inak zvaný aj Jahodová Nitra. Rozhodli sme sa zdvihnúť kotvy z vypečeného námestia a pohľadať viac zelene a tieňa.
Parádne sme si oddýchli napríklad od umývačky riadov a asi aj ona od nás. A napriek starému miestu sme našli niečo, čo stálo za ochutnanie.
Minulý piatok sme sa na moment dostali na Levanduľový týždeň do mestečka Tihany pri Balatone.
V Krumlove sme boli už dávno, tak som bol zvedavý, ako sa tam odvtedy zmenila gastronómia. Andrej mi na to odpovedal článkom.
Včera som sa bol pozrieť na mini-vianočné trhy, ktoré organizuje Regal Rooftop na streche Veľkého Baťu. Pondelok bol trochu ospalejší, ale zato som si v kľude vychutnal jedlo aj večerné mesto.
Poľská kuchyňa sa u nás žije v pomerne malom priestore medzi bigosom, žurekom, pierogmi a krowkami. A samozrejme poľskými potravinami v supermarketoch. Nedávno som ochutnal jej novšiu verziu.
Doteraz sme na dovolenku vždy išli na iné miesto. Tento rok sme po prvý krát skúsili ísť tam, kde sme už raz boli. Čo bolo dobré, sa tam nezmenilo, navyše pribudlo pár nových dobrôt. Alebo som si len začal všímať iné veci…