Nabudúce budete kupovať uhorku, vyberte si radšej nakladačky

Nakladačky

Sezóna, čerstvá zelenina, často sa večerajú šaláty. Jednoduché, zeleninové, pokvapkané olivovým olejom a zajedané čerstvým chlebom. Jedna z prísad šalátov – uhorky. Skúste niekedy zameniť šalátové za malé nakladačkové a uvidíte ten rozdiel.

Prekvapí vás intenzívnejšia uhorková chuť, chrumkavosť a sviežosť, o akej sa bežnej mľandravej a vodovej šalátovej uhorke ani len nesnívalo.

Nakladačky možno prehliadate len ako tovar na zaváranie. Ak vôbec nezavárate, tak ich zrejme prehliadate úplne. Robíte chybu. Skúste si ich niekedy kúpiť, poriadne umyť, orezať konce a nakrájať do šalátu. Povedzme balkánskeho. Prekvapí vás intenzívnejšia uhorková chuť, chrumkavosť a sviežosť, o akej sa bežnej mľandravej a vodovej šalátovej uhorke ani len nesnívalo.

Nakladačky do šalátu

Nakladačky otvárajú aj ďalšie možnosti. Napríklad do jedál a šalátov, kde by voda a vlhkosť šalátových uhoriek inak spôsobili rýchlejšiu skazu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (5)

  1. Chrumkavé jemné nakladačky, mňam, mňam.

    1. Dokonca mám pocit, že ani nie sú také ťažké na trávenie, ako povedzme poľné uhorky.

  2. Ja to takto praktizujem uz niekolko rokov, ked je sezona…

    1. Suhlasim. Ja to takto robim uz dlhsiu dobu:) Ich chut a chrumkavost sa neda s klasickymi „salatovkami“ ani len porovnavat :)

  3. nakladacky mame aj u nas doma velmi radi a hlvane klasicky uhorkovy salat z nich kedy clovek aj citi chut uhoriek a nielen nalev a vodovu chut uhoriek. Dobre su aj len na kolieska nakrajane, osolene, okorenene ako priloha k jedlu.

Napísať odpoveď pre Ruziklan Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.