Reportáž z Agrokomplexu, bezlepkový blog a iné omrvinky

LIsovňa oleja
zxa posledný čas sa nám nahromadilo niekoľko dlhších aj kratších správ a noviniek, čoskoro pribudnú aj dlhšie články a reportáže.

Skončil sa Agrokomplex 2009 v Nitre. V tamojšom Slovenskom poľnohospodárskom múzeu na pár dní ožila lisovňa oleja, ktorú udržiavajú jej pôvodní majitelia, ktorí múzeu darovali starý kladový lis. Reportáž o tom, ako sa voľakedy robil olej, si prečítate tento pondelok. Ako malý predkrm pozri úvodnú fotku…

deli divider

glutenfreelovelee

Kamoške Lee zo Sydney sa splnil pracovný sen. Po predošlej práci v médiách pracuje teraz pre výborný austrálsky food magazín Donna Hay (opičí sa po ňom napríklad aj český Apetit). To ju zrejme naštartovalo, aby si otvorila blog glutenfreelovelee o bezlepkových receptoch a potravinách. Sama sa trápi s celiakiou už nejaký ten čas, teraz posúva svoje skúsenosti ďalej. Blog je písaný po anglicky. http://glutenfreelovelee.blogspot.com/

deli divider

V Bratislave otvorili novú ajúrvédsku a indickú reštauráciu Ganesh Utsav. Príjemná lokalita, usmievavý personál, férová cena za denné menu a dobrá papanica. Bude o čom písať. Reportáž už čoskoro.

deli divider

Kto pozná podnik Divná pani v Banskej Štiavnici, nech zdvihne ruku. Kto ruku nezdvihol, ten si možno rád prečíta recenziu tohoto chutného podniku v srdci Štiavnice.

deli divider

Naše televízie po dlhom čase kulinárskej prázdnoty opäť natrafili na varenie a chystajú sa vyplniť túto dieru pomocou reality šou. Markíza pomocou šou nazvanej Bez servítky, STV pre svoju cooking šou nemá názov, iba tajomstvo. Podrobné informácie o týchto dvoch formátoch nájdete kliknutím na ich mená. Ako toto varenie nakoniec dopadne, na to si počkáme v septembri, kedy obe odštartujú.

deli divider

A na koniec – najviac sa teším na svätý kľud. Čaká nás totiž dovolenka, a preto som nastavil postupné uverejňovanie niektorých spominaných článkov na toto obdobie, aby tu nebolo pár týždňov úplne hlucho.

Užívajte si koniec leta a nezabudnite odložiť z úrody aj na zimu. Ak ste už na dovolenke boli a našli tam napríklad zaujímavý recept, alebo sa tam naučili variť nové chutné jedlo, odložte si ho. Keď sa vrátime z dovolenky, vypíšeme súťaž o tie najzaujímavejšie a výsledok bude veľká letná mozaika tých najzaujímavejších.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. viktor pekne omrvinky, len tie hrubky v prvom odstavci :(

  2. co su to ferove ceny v tej indickej restike? docela rad by som si zajedol nejake indicke jedlo ake som jedol v indii, ale odmietam platit tunajsie premrstene ceny ked vidim ze vietnamci vedia svoje pripravit za rozumne ceny a vzhladom k surovinam a este mensiemu mnozstvu masa by som cakal ze indicka restiky budu este lacnejsie nez vietnamske/cinske ale opak je pravdou a z indickej kuchyne sa tu robi cosi exkluzivne aj ked je neskutocne lacna, takze sa tu clovek nemoze lacno najest indickej kuchyne tak ako sa moze naozaj lacno vo vietnamskych/cinskych bistrach ktore su na kazdom rohu

    na obedovat.sk nemaju ziadne ceny pre istotu a domenu sice maju ale nic na nej nemaju co nesvedci o ktovieakej urovni (snad jej budu zodpovedat ceny)

  3. Aan, mal si dva takmer identicke prispevky, tak som jeden z nich odstranil, dufam ze je to ok. Zvysok sa dozvies v clanku samotnom. Ak by si predsalen nevedel vydrzat, tak extra pre teba, 4 eura.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.