Pražiareň, s ktorou vyrástli ďalšie
Dávno som nepísal o žiadnej pražiarni. Jednak sa ich na Slovensku za tie roky objavil celkom slušný počet a jednak som si dal prestávku od kávy.
Dávno som nepísal o žiadnej pražiarni. Jednak sa ich na Slovensku za tie roky objavil celkom slušný počet a jednak som si dal prestávku od kávy.
Cez Šurany ideme občas na výlet, milovaná tam chodieva aj pracovne. Práve od nej som dostal tip na Kaviareň Žofia.
V Štiavnici sa sem tam objavila lepšia káva na mlynčekoch niektorých kaviarní, ale stabilné miesto doteraz nemala.
Kávu síce pijem poskromne, ale takto v lete sa s ňou hrám o to viac. A odkedy ma na jednom jazere naštvalo jedno nepodarené frappé, nosievame si na výlety toto.
Preč su tie časy, kedy sa gastronomický rozmach Bratislavy konal hlavne v centre s občasnými výpadmi na periférie. Centrum začína pomaly vyvažovať priestor okolo autobusovej stanice Nivy v Bratislave až po Dulovo námestie.
Na rodinnej návšteve som zbadal tento zaujímavý kávovar. Vyrába sa na Sicílii, volá sa Kamira a vo svojej podstate je to moka.
Keď máte posledný deň na odovzdanie prekladu knihy o káve, vonku je teplo, pred sebou tlačíte posledných 10 strán a pri druhej rannej káve začnete špekulovať.