Gaštanová polievka s hubami
Nášmu gaštanu sa darí dobre, tak každý rok skúšam z jeho úrody nové jedlo. Tento rok som hľadal niečo slané a nakoniec som vybral polievku.
Nášmu gaštanu sa darí dobre, tak každý rok skúšam z jeho úrody nové jedlo. Tento rok som hľadal niečo slané a nakoniec som vybral polievku.
Túto polievku stále prerábam a snažím sa do nej dostať čo najviac petržlenu. Dávnejšie som ju robil s estragónom, ale teraz sa mi podarila omnoho lepšia.
V predošlom článku som spomínal kopu koreňovej zeleniny. Našla si svoje miesto hneď na druhý deň, v nedeľnom obede.
Podarilo sa nám tento rok vypestovať pár krásnych a veľkých bielych tekvíc. Väčšinu sme už pojedli, tak prišiel čas použiť ich na niečo nenápadnejšie, ale zato hutnejšie.
Jedno z mála jedál, ktoré varím doslova za vandel. Pestrá zmeska strukovín a pár fínt k tomu.
Nedávno sme od mamy dostali stopkatý zeler. Väčšina jeho listov skončila v polievkach a mrazáku, ale časť sa mi podarilo usušiť. Základ na dochucovadlo by bol.
Ak sa podarí drobný susedský cezplotový obchodný styk, dostanete surovinu na rýchlu a improvizovanú polievku.