Tradičné

Chlieb #5 nakrojený

Na ceste za výborným chlebom

Mám za sebou menší pekársky maratón, šesť dní v rade som v jednej slučke piekol jeden a ten istý chlieb. A výsledok mierne povedané prekopal moje doterajšie pečenie.

Kvasená mrkva

Mrkva kvasená smotanou

Cviklu, ktorú som kvasil predtým, sme už medzičasom zjedli v polievkach, tak som sa pustil do ďalšej zeleniny. Len tentoraz som nepoužil chlebový kvas, ale kyslú smotanu. Recept ako predtým, len som pridal jednu polievkovú lyžicu smotany. Dva dni to bublalo na linke, potom som pohár presunul na dva týždne do chladnejšej pivnice. Aj v […]

Sušený kvas

Obnova kvasu zo zálohy

Tento týždeň som mal väčšie pečenie, robil som viac chlebov naraz. Pár dní potom som šiel znovu nakŕmiť kvas na nové pečenie a on nikde. Niekoľkokrát som prehľadal chladničku a naozaj nikde. Takže po 4 rokoch sa stalo to, pred čím na každom kurze varujem ostatných – vždy si pred miesením odoberte kvas.

Hotový peceň batatového chleba

Batatový kvasový chlieb

V poslednom čase u nás doma najviac ide oranžový chlieb zo sladkého zemiaku. Nafúkne sa ako balón, má tenkú kôrku a jemnú striedku.