
Cviklový tatarák
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Cviklu, ktorú som kvasil predtým, sme už medzičasom zjedli v polievkach, tak som sa pustil do ďalšej zeleniny. Len tentoraz som nepoužil chlebový kvas, ale kyslú smotanu. Recept ako predtým, len som pridal jednu polievkovú lyžicu smotany. Dva dni to bublalo na linke, potom som pohár presunul na dva týždne do chladnejšej pivnice. Aj v […]
Máme tu čas nakladania kapusty do škopkov. Už dlhšie sa ale chystám nakvasiť inú zeleninu.
Tento rok sa na úrodu nemôžem sťažovať. Sucho však spravilo svoje, no napriek tomu som žiadnu zeleninu nezarýľoval späť do zeme.
Pekne prepečený aj chrumkavý plátok zeleru v chutnej omáčke s knedľou.
Dnes ráno sme vstali s plánom ísť do zoborských lesov. S prázdnou chladničkou a žiadnym jedlom sa z domu ale nepohnete, inak vás to škaredo dobehne pri návrate.
Dostali sme od priateľov za igelitku baklažánov, nakoniec sme z nich spravili pesto aj ich naplnili klobáskou.