
Cviklový tatarák
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
V zime mám o niečo viac času listovať v kuchárskych knihách a hľadať nové inšpirácie. Túto som našiel v klasike, Kuchyni bohémskej Bratislavy od Petra Ševčoviča. Navyše mi ide v poslednom čase mimoriadne na chuť chren, tak som nemal o čom rozmýšľať.
Nátierky si u nás doma robievame aj sami pre seba. Používam ich ako „cestovné“ jedlo, ale robíme ich takmer vždy, keď čakáme hostí. Väčšinou sú rýchle a domáci kváskový chlieb máme napečený vždy, takže pohostenie je pripravené rýchlo a ľahko.
Čoho je aktuálne hojnosť? Repy a šípok. Skúsil som ich spojiť do jedného hrejivého predjedla.
Jednoduchá klasika, ktorú si pripravíte na cestách, v práci alebo v meste z bežne dostupných surovín.
Ja viem, že som sa tu rozkrikovala, že nikdy nevarím, ale pravda je, že som opäť začala. Motiváciou mi bola nielen smrteľná gastronuda v bratislavských podnikoch, ale najmä fakt, že Milovaný je hrozne fajnový, takže ctižiadostivo hľadám niečo, čím mu ulahodiť. A ešte aj šetrím, lebo som žgrloš. Experimentujem najmä s kombináciami pomerne výrazných chutí […]
V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.