Kura, kešu a Austrália
S týmto jedlom som sa stretol po prvý krát, keď sme žili s milovanou v Austrálii. Teraz, keď sa nikam nedá cestovať, sme si prostredníctvom neho pripomenuli výročie svadby, ktorú sme mali práve tam, na pláži.
S týmto jedlom som sa stretol po prvý krát, keď sme žili s milovanou v Austrálii. Teraz, keď sa nikam nedá cestovať, sme si prostredníctvom neho pripomenuli výročie svadby, ktorú sme mali práve tam, na pláži.
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Milovanej najmilší džem je vlastne marmeláda. A keď sme prednedávnom dostali do mojej mamy práve takú, z jej vlastných mandaríniek, bolo rozhodnuté, že to budem skúšať aj ja.
Čas od času sa mi stane, že mi život pripomenie niektorú z lekcii, ktoré učím v rámci chlebových kurzov. Dnes to bolo šeredné prekysnutie.
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.
Po rokoch som vytiahol starý rodinný recept, prerobil ho na kváskovú verziu a upiekol. Vyšla mi chrumkavá kôrka, nadýchaná striedka aj veľké bubliny, ktoré sa dobre plnia lekvárom.
Mám za sebou menší pekársky maratón, šesť dní v rade som v jednej slučke piekol jeden a ten istý chlieb. A výsledok mierne povedané prekopal moje doterajšie pečenie.