
Ako si užiť Chorvátsko aj uprostred hordy turistov
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.
Na istý čas sa u nás v rámci rodinných osláv uchytila doboška. Teraz ju vystriedala podobná torta. Pripravuje sa podobne ako doboška, len ľahšie a chuťí ako tiramisú.
Už dlhšie počúvam doma, že by som mal konečne urobiť parené buchty. Milovaná dokonca povedala, že k narodeninám nechce tortu, ale práve toto jedlo.
Poschodová bábovka naplnená s krémom z mascarpone, pomarančovou kôrou, koňakom a praženými lieskovcami.
V lete máte dve možnosti ako sa schladiť. Buď ísť k vode alebo do hôr, do lesa. Presne tam nájdete väčšinu surovín na tento rýchly dezert.
Na poslednom kurze kváskového chleba v Sýpke nás pohostil domáci výborným a rýchlym dezertom z rebarbory. Načo sa babrať s cestom, keď sa dá na ovocie iba nasypať mrvenička a dať ho zapiecť dochrumkava.
Nadpis síce hovorí o suchších koláčoch, ale omáčka z brandy sa výborne vstrebe aj do tých vlhkejších.