
Duqqa – korenie na rybu aj ku chlebu
Základ sú lieskovce, potom sezam, rímska rasca a koriander. Opražené nasucho a podrvené mažiarom dajú chrumkavú a voňavú zmes na rybu aj chlieb.
Základ sú lieskovce, potom sezam, rímska rasca a koriander. Opražené nasucho a podrvené mažiarom dajú chrumkavú a voňavú zmes na rybu aj chlieb.
Čo začalo ako bežná rybia nátierka skončilo nakoniec ako jedlo na olizovanie si prstov.
Syr sa s rybou kombinuje len málokedy. V tomto prípade je to povolené, chutné a na prekvapenie, ani nie príliš mastné.
Elegantný spôsob, ako pripraviť rybu v balíčku. Upečie sa prakticky na pare a výsledná chuť bude jemnejšia, ryba sa navyše neusuší.
Milovaná má raz za čas nutkavú potrebu zjesť niečo neprístojné. V tomto prípade tresku v majonéze. Uznajte, nemohol som ju nechať zjesť ten hybrid s umelými sladidlami a kadejakými gumami.
Už dávnejšie som písal, že nedeľný obed u nás doma ovládli ryby. Až keď som sa prelúskal celou ponukou tých morských, bol som donútený vrátiť sa k našej klasike, pstruhom.
Nedávno som natrafil na jeden náročnejší a fajnový recept, ktorý vymyslel foodstylista a fotograf Miro Kubečka pre brožúrku mliekárne Liptov.