
Šťavnatá a šalátová, pritom burina
Odkedy som sa začal viac hrabkať v záhrade, nachádzam ďalšie a ďalšie veci, ktoré sa dajú zjesť. Dnes napríklad portulaku zeleninovú, mimoriadne odolnú a chutnú burinu.
Odkedy som sa začal viac hrabkať v záhrade, nachádzam ďalšie a ďalšie veci, ktoré sa dajú zjesť. Dnes napríklad portulaku zeleninovú, mimoriadne odolnú a chutnú burinu.
Možno nie taký slávny ako „cézar“, ale rovnako už klasika. Waldorfský šalát z jabĺk, zeleru a majonézy.
Kapucínka väčšia je krásna plazivá kvetina. Mimo jej krásy sa dá takmer celá zjesť a ešte k tomu aj lieči.
Arabské šaláty mám vyslovene rád. Nedávno som natrafil na jeden, ktorý sa pripravuje najprv teplý, aby sa neskôr servíroval ako studený.
Kapustový šalát, ktorý si v zime robievame najčastejšie s pečenými zemiakmi.
O tom, ako chutí surová cuketa aj ako porušiť pravidlá bezpečnosti pri práci, to všetko v mene dobrého jedla.
Čierna reďkovka je u nás možno kvôli štipľavosti prehliadaná. Pritom stačí tak málo, aby sa z ostrého stalo príjemné a korenisté.