Ganesh Utsav – u Indov na obedové menu

Ganesh Utsav

Po záplave lacných ázijských bistier a rovnako lacných denných menu v bežných reštauráciách sa v Bratislave konečne objavilo niečo iné. Indická, vegetariánska a ajurvédska reštaurácia Ganesh Utsav na Nedbalovej ulici 12.

Prvé, čo človeku pri návšteve udrie do očí, sú úsmevy a úslužnosť výlučne indického personálu. Vo vnútri prekvapí hneď niekoľko vecí. Tá najdôležitejšia je rozloženie priestoru. Reštaurácia oddeľuje hostí, ktorí si prišli vychutnať indické špeciality a tých, ktorý vybehli na rýchly vege-obed. V praxi to znamená, že na prízemí je indická reštaurácia a na poschodí sa podáva denné vegetariánske menu formou teplého bufetu.
Dekor nie je prehnane gýčový, no napriek tomu neskĺza do lacného „ikea“ vybavenia. S nastavením reštaurácie ladia aj stoličky a stoly, rovnako ostatná výzdoba. Atmosféru nekazí ani hudba. Chvalabohu, nepočuť tu žiadne dopravné hlásenia ani odrhováky. Namiesto toho nevtieravá indická hudba. Niekedy tradičnejšia, inokedy moderná. Kľud pri jedle bola zrejme jednou z hlavných tém pri navrhovaní tohoto interiéru.

Princíp obedového menu je jednoduchý. Hosť výjde po schodoch, zaplatí 4€ a ide k stolom s jedlami. Tam mu personál naloží polievku a hlavné jedlo. Polievky sú dve. Vybrať sa dá medzi zeleninovým vývarom a inou polievkou. Dnes to bola napríklad mrkvová krémová. Následne postupuje ďalej a ako hlavný chod dostane na jeden tanier kombináciu piatich jedál. Jedno z nich je obligátna ryža, zvyšok sú najrôznejšie karí, parenú zeleninu, naan či iné vegetariánske jedlo. Jedlo je chutné a porcia riadna. Na stoloch nechýbajú karafy s vodou a plátkami citróna. Kto má chuť, môže si pribrať za 50¢ indický dezert. Tácky s použitými riadmi sa nechávajú na stoloch, odnáša ich personál.

Po x návštevách zatiaľ nemám čo vytknúť a len sa ticho teším. A usmievam sa, keď vychádzam z podniku.

Komunikácia s indickým personálom môže niekedy viaznuť, ale medzičasom sa stihli naučiť dostatok slovenských slovíčok. Navyše, nerobí im problém angličtina, tú hojne využívajú aj zahraniční hostia tejto reštaurácie, ktorí sem chodia na obedné menu. Úsmev a ochota zatiaľ vyriešili každú komunikačnú bariéru. Kuchár sa síce snaží obmieňať suroviny a jedlá, ale obmedzený výber a bufetový spôsob môžu začať po čase nudiť a pýtať si o zmenu. Napriek tomu si viem Ganesh predstaviť ako zdroj dobrého jedla na veľkú časť týždňa. Po x návštevách zatiaľ nemám čo vytknúť a len sa ticho teším. A usmievam sa, keď vychádzam z podniku.

Reštauráciu na prízemii som zatiaľ nemal možnosť navštíviť, tak zostalo miesto na ďalšiu recenziu.

Ganesh Utsav
Nedbalova 12
Bratislava
http://www.ganesh.sk
http://www.obedovat.sk/bratislava/Restauracia_5922_Ganesh_Utsav

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (31)

  1. fotky jedla/priestorov by neboli? web im totiz nebezi

  2. Peter Ondrejka
  3. hej, UZ je funkcna, x dni na nej nic nebolo, hned som omrkol cennik a zistil som ze sa jedna o neuveritelne predrazenu restiku, naklady na jedlo porovnatelne s vietnamskymi bistrami, ceny 2-3-nasobne, takze si zase necham zajst chut a radsej si dam indicke jedlo znova az v Indii za normalne ceny

  4. Aan citajuc tvoje komentare a tvoj web usudzujem, ze ty si dokonaly prototyp Slovaciska, ktory okolo seba pluje, nadava a siri negativnu energiu na vsetky strany.
    Davaj pozor, aby si z toho nedostal zaludocne vredy, potom ti uz neostane nic ine, len nechat si zajst chut a dat si presnidavku.

  5. Marek Lorincz

    Dobrého je vždy málo, takže tam určite zájdem ak je to take originalne a hlavne čo poznám indov, sú to nekonečne milí ľudia, takže to jedlo musí mať aj pozitívnu energiu, takze „Aan“odporúčam sa najkôr dobre napapať ;)

  6. sorry ale tie ceny su max. predrazene, viem kolko stoja tie jedla v indii a viem kolko stoja u nas porovnateklne jedla vo vietnamskych bistrach

    to ani nehovorim o vysokom podiele obsluhujucich zien, uz len kvoli diskriminacii zien by sa mala tato restauracia ignorovat, pre indov su to menej hodnotni ludia co davaju najavo aj ich zastupenim v personale

  7. Aan mylis sa. Ceny, ktore su uvedene na webe, su ceny restauracie nie fastfoodu ani bistra. Takze si priplacas za to vsetko okolo. Takze nejes z plastovych tacok a nepijes cocacolu z postmixu. Ak je jedlo chutne, personal prijemny, 8 EUR za 250g porciu nepovazujem vela. Ale kazdy sme ochotny minut iny budget.

    Co sa tyka obsluhujucich zien polozim ti otazku, myslis si, ze sa maju lepsie tu alebo v Indii v pripade ak ide o prislusnicky nizsej kasty? U nas predsudky a diskriminacia neexistuje?

  8. Peter Ondrejka

    nesudim , pokial nevidim a nevyskusam :) a ceny? na Bratislavu? podla mna pohoda (aj ked som este nevidel a necitil, co za tu cenu dostanem) Mozno raz ma tam osud dostane :)

  9. sorry ale ked z porovnatelnych surovin vedia vo vietnamskom bistre spravit vacsiu porciu za nejake 3-4EUR, tak pytat za mensiu (malu) porciu 8EUR je predrazene, nepriplacas si ani za chut, ani za prostredie, nanajvys za lokalitu a za to ze sa snazia budit renome ze indicka kuchyna je oproti vietnamskej/cinskej nieco extra, jedol som oboje priamo v danych statoch a nevidim medzi nimi zasadny rozdiel v kvalite/chutnosti jedal ktory by mal nejako favorizovat v predrazenosti indicku kuchynu, vzhladom k surovinam a absentujucemu masu by mala byt naopak indicka o dost lacnejsia

    ad zeny – na Slovensku by im bolo urcite lepsie, to viem bez akehokolvek vahania, bol som v Indii, zijem na Slovensku, viem porovnat, vies ty?

    ak by mali normalne ceny tak tu diskriminaciu zien prehryznem, ale pri tych cenach je to len dovod navyse preco tento predrazeny gay podnik nepodporovat

  10. ja by som to uzavrela jednoduchsie…za sumu, ktoru zaplatis za letenku do indie, sa tam v pohode najes, ci uz v bistre alebo v priamo v restike :-)
    takze myslim, ze ked to uzatvaras vetou typom: „ja to jest nebudem, je to predrazene, to sa radsej najem priamo v Indii“, si pritom poriadne kydas na vlastne slova….

  11. Peter Ondrejka

    Kto chce, tam pojde tak ci tak. Kto nechce tam jednoducho nepojde a hotovo :)

    Peace :)

  12. nekydam si na vlastne slova, napisal som ze vietnamske bistra variace z podobnych surovin (mysliace obtiaznost zohnatia) su podstatne lacnejsie, vcera som cital v BA novinach recenziu na sushi bar (samozrejme s cenami vsetkeho ako sa na poriadnu recenziu patri narozdiel od PR clanku) v Relaxx centre kde maju tiez nizsie ceny a japonska kuchyna je predsa len narocnejsia na suroviny ako indicka

  13. A chces mi povedat, ze kvalitne sushi (rozumej z cerstvych ryb) sa da urobit za cenu menej ako 8 EUR / porcia?

  14. Ahojte,
    dnes som tam bol prvy krat, dal som si len menu, bolo to chutne, pre mna trosku menej ale nevadilo mi to.
    Len sa obavam, ze casom bude tato restauracia nahradou za Vegetku a to bude rada az na kamenne namestie.
    Drzim im palce.
    btw. dnes tam bola len jedna obsluhujuca zena, resp. zena co predavala menu. Zvysny personal boli chlapi

  15. Bamboo Relaxx centrum pri zjazde zo Stareho mosta
    „Na záver si nechávame sushi, ktoré sme v Bamboo ochutnali. Z Nigiri (ryžový valček s plátkom ryby) to bolo Unagi – grilovaný sladkovodný úhor (2,30 €) a Tako – chobotnica (2,30 €). Z Maki (šesť plnených ryžových roliek zabalených v riase) sme si dali Teka – tuniak (4,50 €), Maanagatsuo – maslová ryba (4,50 €), Kani special – avokádo, uhorka, majonéza (2,80 €), Tamago – japonská omeleta (2,80 €), Shitake – pečené japonské huby na masle (2,80 €) a Oshinka – reďkovka (2,80 €). Z Maki special (neobaľované plnené ryžové rolky) padla voľba na 8 kúskov California Tobico Green – rolka plnená avokádom, japonskou majonézou, uhorkou a obalená v kaviári z lietajúcich rýb (6,90 €). Spomedzi plátkov čerstvých surových rýb Sashimi sme ochutnali Maguro – tuniaka (5,80 €) a Maanagatsuo – maslovú rybu (5,80 €). Napokon sme sa rozhodli vyskúšať Set Sushi mix pozostávajúci zo 6 kúskov Maki, 4 kusov Nigiri a 6 kusov Sashimi (15,50).“

    http://www.bratislavskenoviny.sk/bedeker-gurmana/bamboo-je-s-cenami-poriadne-nizko.html?page_id=134376

    takto sa robia recenzie (bohate na informacie)

  16. Aan 

     na banoviny.sk mas recenziu tej japonskej restiky Bamboo aj s komplet cenami vr. sushi, mal som napisany komentar s odkazom a ostatnym ale nezobrazil sa napriek tomu ze ked som ho posielal znova detekoval ho system ako zdvojeny a neprijal ho, tak neviem ci som zablokovany ak sa moje nazory nezhoduju s touto PR spravou 

  17. Ahojte,
    zaujimava debata sa tu vyvinula. V prvom rade, porovnavat podniky v danej krajine a u nas je zcestne a absolutne vytrhnute z kontextu. Chapem tvoju nekompromisnost, Aan, tiez velmi nerad robim kompromisy, lebo su to casto polovicne riesenia. Ak je toto tvoje nastavenie, jest narodnu kuchynu len v danej krajine, kde je doma, tak ok, akceptujem to. Len dufam, ze sa nestravujes vylucne v „slovenskych kolibach…“ ;-)

    Diskriminacia zien. U Ganesha obsluhuju muzi, nie zeny. Pani, ktora je pri kase na menu je zrejme veduca, tak mi to aspon vyplynulo z jej spravania tam.

    …ako ma vyzerat poriadna reportaz? Davas za vzor BA Noviny. A tam ti nevadi absencia fotiek?
    ;-)

  18. lenka j.

    jedla som tam predvcerom. nie obedove menu, ale normalne veceru, dali sme si jedlo asi pre piatich ludi. je to strasne slabe… bola som sklamana, najma preto ze u nas taketo krcmy chybaju a interier je vecer strasne, strasne prijemny – svetla z toho robia rozpravku.. jedlo vobec nestoji za to, ani keby bolo o polovicu lacnejsie. je fadne, obcas stiplave, ale okrem toho uplne bez chuti. kokosova omacka nesla ani okolo kokosu, asi im dosiel. vsetko riedke, vobec nie vyzivne ako som na indov zvyknuta. ceny absurdne – na nase pomery. chodte radsej do ashoky, tam to jedlo robia s laskou a je super..

  19. Myslim, ze to, co vravi Aan nie je zcestne prosim, nech reaguje niekto na moj nazor, aby sme si to ujasnili… Zabudnite na porovnania ‚Slovensko a India‘. Vyjadril tym len to, ze tam chodieva casto a ze si to radsej da tam, ked uz ma tu moznost a nebude tu vyhadzovat peniaze, co je rozumne… a ze ked porovna jednotlive kuchyne, ked sa v danych lokalitach nachadzal, tak sa mu nezda, ze by indicka kuchyna bola niecim viac, nez ine, ci uz chutovo, alebo kvalitativne. Aan dalej vravi, ze z potraviny, ktore sa tu daju kupit, sa daju ceny nastavit i nizsie. Bud je to pravda alebo nie… Reagujte na tento argument a nezamotavajte do toho ine. Kto chce adekvatne reagovat, najde si v tom retazci slov podstatu. Teraz moja reakcia: Myslim si, ze ceny su naozaj vyssie. A nerozpravam o dennom menu… Ked si to clovek porovna s tym Sushi barom, tak niet o com diskutovat. Zial je to svetla vynimka… Pravda je totiz taka, ze je malo takych restauracii, ktore nepytaju priplatok za ‚exotiku‘ a vynimocnost. Vynimocnost = indickych restauracii je v BA naozaj malo oproti cinsko/korejsko/vietnamskym. Dalo by sa do podrobna este rozpisovat o danom probleme, no uz sa mi nechce :-) Snad to ten, ktory bude chciet pochopi i z tohto a da si chybajuce zeliezka do kontextu. Inak: Cena za denne obedove menu 4 eura je relativne v pohode… vsetko dla mna ;-)

  20. pipo: podme k podstate tejto debaty – vznikol posun v roznych veciach. Recenzia bola vylucne o obedovom menu, NIE o restauracnej casti podniku. Jasne som to napisal v clanku, mal som to vyznacit asi este vyraznejsie. Debata vsak sklzla do vseobecneho hodnotenia indickej kuchyne. Tiez mi pride 4€ menu celkom v poriadku a treba sa na neho pozerat v ramci kontextu chybajucej Vegetky, otrepaneho menuckoveho menu v okolitych restauraciach a toho, ze ide o vega jedlo. Vsetko toto spolu ti da nejaky suvis. Kto ho nevidi a len pausalne pozrie clanok a zhodi vsetko pod ciernu zem, tomu to dovysvetlovavat nebudem. Takto to vo finale vyznelo tak, ze ja som napisal o „A“, ale Aan skritizoval „B“. Mozno s tym „B“ mal aj v niektorych veciach pravdu, ale to stale nic nemeni na veci, ze clanok bol o „A“. A v tomto pripade ano, su to dve rozdielne veci, ktore sa daju rozdelit.

    co sa cien tyka, co Aan vravi sa da povedat de facto o kazdej slovenskej restauracii. Pocuvam od majitelov podnikov, ze ceny vstupov sli o 30% dole, plus kopec veci existuje v polotovarovych vyhotoveniach. Takze to nie je problem jedneho Ganesha. Bohuzial premietnute do reality vidim len to, ze kvalita hore nesla a ceny dole tiez nie. Zasa na druhej strane chapem, ze niekto mozno vykryva stratu zakaznikov kvoli zazracnemu slovicku kriza. Ci je to spravna cesta, nech sa spyta kazdy sam seba, nebudem to hodnotit.

    Este jeden cerstvy postreh – z MENU casti – dnes im chybalo jedno jedlo, placky. Nalozili teda vsetko ostatne a sli sme si sadnut ku stolu. Akonahle vsak dorobili cerstve placky, prisiel casnik a kazdemu dal chybajucu placku. Neviem, ci je to moj osamely pocit, ale v inej beznej restauracii by si zrejme nikto z personalu nelamal hlavu nad tym, ze som nieco nedostal a mozno by som mal. Cize pre mna plusovy bod.

  21. Aan – akokolvek ocenujem tvoj link, stale je len o B, nie o teme clanku tu (pomocka – samotny titulok znie U Indov na OBEDOVE MENU). Skusme tieto dve veci rozlisit.

  22. v tom clanku riesia celkove spravanie personalu, cistotu obrusov a pod. veci ktore sa tykaju snad aj obedoveho menu

  23. Bohuzial, netykaju. V menu casti nie su obrusy, hostia maju tacky. Tie su ciste, rovnako ako pribory. V clanku som tiez pisal o mozno trochu horsej komunikacii, ale zaroven poznamenal, ze to tam navstevuje vela zahranicnych a komunikacia v anglictine nie je problem, naopak. O spravani personalu som tu pisal viacero veci. Nespominam si, ze by niektora z nich bola negativna.

    Ale to zrejme nezistis, pretoze si dane zariadenie nenavstivil.

  24. Mne ich ceny pridu prijatelne ak clovek berie do uvahy polohu restauracie v samom centre mesta. Personal mozno este nie je uplne profesionalny, ale u nas si ziskali body ochotou a prijemnym pristupom, co bohuzial v nasich pomeroch nie je este standard. Takisto interier je velmi pekne urobeny. Porovnavat ich s lacnymi vietnamskymi bistrami mi ale pride zcestne, kuchyna v Ganeshovi nie je 100% autenticka, ale bistra maju s azijskou kuchynou pramalo spolocneho – hlavne ich pokusy o cinsku alebo thajsku kuchynu.

  25. Shira313

    Čítajúc príbeh z Indického prostredia ma nová reštaurácia zaujala :o)
    Obedové menu sa mi síce nezdá vôbec drahé a prostredie je viac ako pekné :o))
    ale jedlo bolo fádne. V Góvinde dochucujú lepšie. Treba však vyskúšať viackrát a nesúdiť hneď, no nie?

  26. Ja mam dobru skusenost s tou restauraciou, ale bola som tam tiez iba na menu. Neviem, co podla Jarda znamena profesionalny personal, mne pridu profesionalni dost: mily usmev, ochota, ked sme sedeli vonku, casnik zhora siel za nami s karafou vody a hned nam nalieval, o chvilu prisiel zas a opat dolieval, pytal sa, ci mame vsetko a pod. Podotykam, ze na jeho privolanie stacil ocny kontakt a mily usmev. Hned bol pri nas. A to je podla mna dost profesionalne, ze sa nemusis „doprosovat“ casnika, aby k tebe vobec racil prist. A to hovorim o plnej restauacii.
    Co sa tyka kvality jedla – mne tam chuti, aj ked je pravda, ze kamarati, s ktorymi som tam bola tvrdili, ze by to mohlo byt “ viac stiplavejsie“.
    Na zaver chcem povedat len tolko, ze mam z tej restauracie velmi dobry pocit.
    Treba ist, ochutnat a urobit si vlastny nazor, inak to nejde :)

  27. mystrall

    Milí diskutujúci, a zvlast mili kritizujuci Aan, nakolko mas precestovanu Indiu, rada by som Vas upozornila na jeden fakt a to je rozdiel medzi indickou a ayurvedskou kuchynou! Porovnavat vientamske alebo ine jedlo z bistra a ayurvedskym jedlom je ako porovnavat saty z trznice s Diorom…. Suroviny na tieto jedla urcite nezozeniete v Metre alebo ktoromkolvek markete a o kvalite ani nehovorim. Takze tie ceny nie su take hrozne, ale predovsetkym jedlo je odlisne od tradicneho indickeho jedla, ktore mozes kupit v Indii na ulici napriklad…

  28. TOTO JE MOJE HODNOTENIE, NIE REAKCIA NA ZIADNEHO DISKUTUJUCEHO
    dnes som sa tam bol znovu najest, zrejme piata navsteva. zatial som nebol na menu, nehodnotim. Ganes Utsav je restauracia pomala, na to mysli, ked tam ides. Ak si hladny, budes nervozny, preco im to tak dlho trva. Vsimni si casnikov, sice stale nieco robia, ale su nadherne neprakticki. Toto vsetko sa da brat ako handicap. Na druhej strane tato restauracia nie je v strese, casnici nie su nikdy namrzeni a ked nieco neurobia tak, ako chces, tak ich popros a urobia to radi. Su slusni a mili, aj ked to nie su sampioni v rozmyslani. Cize conclusion: Ta ista restauracia ta moze pri tvojom nerovnakom nastaveni raz pobavit, raz nastvat. Ona je stale rovnaka…
    Napoje:
    pri mineralkach je velmi pekna drobnost: etiketa restauracie na flasi
    Lassi: ingrediencie sa daju kupit v supermarkete, teraz presli na jogurt Zott (predtym Milbona), zistoval som u kuchara, ale aj tak neviem namiesat jemnu kremovost napoja, v cene je zahrnuty aj tzv. exoticky priplatok, ale ak nepoznas urcite ochutnaj, ak poznas, chutou identicky ako v indii.
    Jedla:
    su pripravovane z cerstvych surovin (majitelka chodi nakupovat do rakuska min. raz tyzdenne, mimochodom soboty, cize dnes )
    s postupom casu mam pocit, ze jedla sa po malickych krocikoch priblizuju k slovenskemu klientovi, najme v pikantnosti, ktora bola pri otvoreni restiky vacsia (vzdy sme jedli aspon dve, skor 4 hlavne jedla)
    jedla su ajurvedske, ale najme keralske (vela ryb, kokos…), cize z uplneho juhu indie, ktory je len par stupnov nad rovnikom a je nezmysel porovnavat ho mogulskou kuchynou zo severu (vzdialenost je vacsia ako od nas do spanielska, turecka ci svedska).
    ryza sa pouziva vylucne len basmati, co je mercedes medzi ryzami a normalni indovia ju jedia vynimocne. doporucujem vyskusat citronovu, normalne staci obycajna.
    z masa len kuracie a z mora.
    z kuracieho masa som mal vzdy len prsia, kusky masa su skor velke, zakladna uprava velmi jednoducha, myslienka jedla je v omacke, cize aj masozrutom stoji za zamyslenie dat si „len“ vegetarianske jedlo. obdobne je to aj s rybami, len s obrovskymi tazkostami sa da dosiahnut v centre blavy cerstvost blizku indickeho mesta pri mori.

    porcie:
    klasicky podavane v nahriatych kovovych miskach, prakticke najme pri pomalom stolovani, jedlo vydrzi dlhsie teple. na prvy pohlad porcia nevyzera velka, urcite sa z nej standardny normalne hladny clovek dobre naje

    ceny:
    hlavne jedlo ma cenu polievky v kogo. cize rozhodne to je cenovo dostupna restauracia pre kazdeho aspon prilezitostne, priemerne do 15 eur/osoba/total.

    prostredie:
    mna trosicku rusi kontrast indickeho stylu a restauracie nultych rokov na slovensku (sklo, nerez,hranate umyvadla…), citit ruku dizajnera, nezariadovane nahodne. cisto, zalozene taniere, pribory, pohare.

    rozmanitost jedal nie je velmi velka, velmi uspesne sa k tomu da postavit tak, ze objavis tuto restauraciu a budes ju vnimat ako vyber jedla. cize nevyberas si v restauracii ale vyberas si restauraciu a budes tam chodit na to iste jedlo. standardny pribor v indii su ruky. toto asi ocnenia vsetky deti, ze v tejto restauracii sa nielen moze, ale skoro az ma jest rukami.

    CELKOVO:
    urcite vyskusaj, ak sa nebudes hrat na prisneho gastro kritika, neprides v strese, mal by si byt spokojny. prijemne prostredie, vzdy prijemni, ale trosku domotani casnici.

  29. Ma reakce na obedove menu.
    Jsem Cech zijici v Bratislave od brezna / 3 mesic / a musim rict, ze jsem mel tu cest poznat skoro vsechny restaurace poskytujici obedove menu na Starem meste a musim se priznat, ze jsem SOKOVANY ! Slovensky personal je neprijemny, neochotny, vsude je spina, smrad. Obecne mysleno. Vzdy, kdyz se otevre nova restaurace je vse max. super, jak to ma byt, ale do trech mesicu se z toho vyvine klasicka slovenska putika, ktera je jen o jednom . Vydelat penize za nic a tvarit se jako nevim co. A pritom o gastronomii to ani neslyselo.
    Jsem velmi rad za novou a jinou restauraci, kde kdyz prijdete, tak se na vas vsichni smeji, ukloni se, pokud tam chodite denne na obedove menu, jste velmi povazovan a velice se k vam chovaji usluzne. Pokud je plno, ihned vam prinesou zidli od jineho stolu, doleji vodu, zeptaji se vas, zda vam chutnalo. U pokladny sedi samotna majitelka, pani Vera, ktera vam je ochotna o dane kuchyni rict, povedet proc to dela, ze je to jeji filosofie zivota, ze ji dela radost, kdyz nam chutna ! V samotne Indii zila nekolik let, pracovnici jsou pravi Indove, ze jsou vdecni za praci a vse delaji tak jak se ma. Nedelaji kompromisy. Stale vidim, ze se restaurace posouva do predu a rozhodne to je uz nejaky mesic po otevreni !Coz na Slovensku je nevidany jev, ted aktualne prisli s tim, ze budou ranni menu od 9 – 11 hod.TEDY SNIDANE! Nevim co Vy SLOVACI , ale ja jsem z bratislavskych snidani v restauracich uplne otresen a vzdy hladovy a platim tolik co jinde v Evrope by povazovali za okradani a nikdo by jiz vice neprisel – stejne jako ja! A my se tu nechavame okradat a delat ze sebe idioty.
    Jsem velmi vdecny za obedove menu za 4 E , coz povazuji za bratislavsky prumer. Na Starem meste stejna cena za obedy. Nehlede na to, ze vam zdarma pridaji jidla kolik budete chtit. Ale verte, ze to se stava malo kdy, jelikoz je to vyvazena strava a clovek se nasyti a neni prejedeny, nechce se mu spat a to povazuji za hlavni problem CESKE A SLOVENSKE KUCHYNE – JE PROSTE TEZKA !
    Jsem rad, ze mohu na SLovensku , v jejim hlavnim meste zajit za 120 SK na obed, ktery je cerstvy, chutny, a hlavne zdravy a pak ma to uroven a nechodi tam vykvet SLOVENSKA co jen remca, stezuje si. Chodi tam lidi co chteji jist zdrave a maji radost z toho, ze nejsou okradani a jeste k tomu urazeni .
    Co se tyka restaurace – ano, je draha, ale pokud o to clovek opravdu stoji, tak si muze nasetrit. Pro mne osobne staci denni menu, jsem za nej vdecny . Jiz jsem se smiril se slovenskymi cenami a musim rict, ze to byl peprnejsi clanek a urovni Slovenska.
    Restaurace rozhodne patri ke kladum BRATISLAVY a muze byt hrda na to, ze neco takoveho vlastni.
    Konecne si prijdu jako host, jako zakaznik, kde plati toto porekadlo ,, NAS ZAKAZNIK, NAS PAN ! “
    Kazdy tyden se mne pani Vera pta, zda bych nemel nejaky napad , jak restauraci zlepsit, obohatit o napady. Pry je vzdy co vylepsovat. Plne souhlasim, jsem ale max. spokojeny. Nic bych nemenil .
    Rozhodne tutu resturaci podporuji a vrele doporucuji.
    Je jina a to se na SLovensku nenosim – toho jsem si plne vedom !
    Andreas

  30. Suhlasim s Anreasom. V Bratislave obedove menu nestoja za nic. Co sa tyka obsluhy aj ja velmi ocenujem pristup v Ganesh. Indovia su vzdy usmiaty, na co som na Slovensku nie zvyknuty.

    Perfektne funguje aj system obedoveho menu, kedy sa mi nikdy nestalo, ze by som cakal.

    Co sa tyka jedla tak nemam najmensie vyhrady. Je to prijemny zazitok a vzdy sa odtial vratim do prace dobre naladeny.

    Musim vsak este pozitivne ohodnotit aj jednu slovensku restauraciu a to Jazz Cafe. Tiez sa tam da pomerne slusne naobedovat za slusne peniaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.