cize Valerianella locusta, teda ľudovo valeriánka, šalát poľný alebo nemecky rapunzel. Ma 3x viac vitaminu C ako bezny salat, mimo toho dalsie dolezite latky
[…] akurát, chute zladené, akurát spoza oblohy sa na mňa nesmelo vykukuje akýsi šalátový list. Valeriánka! Možno sa to niekomu bude zdať smiešne, ale nestáva sa často, aby kuchyne […]
no tento šalát sa na slovensku predáva pod názvom šalát poľný a inak sa mu hovorí aj nussli salat… čerstvý má horkú chuť, ale po úprave s olivovým olejom a balsamico octom, morskou soľou a cukrom má lahodnú chuť. vhodný je do miešaných šalátov s lollo rosso a biando + kusok rukoli a najlepšie k tomu všetkému pridať francúzsky dressing…
to bude asi salát polníček, ale slovenský název nevím :-(
Polníček?
som zvedavy, kolko roznych mien pre tento salat sa tu objavi… ja ho poznam pod inym, ale aj vase tipy su spravne
francouzsky se jmenuje La m√¢che ;-)
Určitě polníček…
cize Valerianella locusta, teda ľudovo valeriánka, šalát poľný alebo nemecky rapunzel. Ma 3x viac vitaminu C ako bezny salat, mimo toho dalsie dolezite latky
ach jaj, tak som sa tesila ,ze poznam odpoved a kukam….fotohadanka davno vyriesena:-)
he he ,tak len jedna rypava otazka:“co je bezny salat“:-)?
salat zahradny, nie rimsky, nie ladovy, ale skratka bezny zahradny
Zasa neskoro :)
Mali sme pokazeny pocitac a v praci som si ani za nic nevedel spomenut na moje heslo :).
Myslím, že je to špenát
mladucky spenat ma trochu gulatsie listy, tato valerianka ich ma podlhovastejsie.
[…] akurát, chute zladené, akurát spoza oblohy sa na mňa nesmelo vykukuje akýsi šalátový list. Valeriánka! Možno sa to niekomu bude zdať smiešne, ale nestáva sa často, aby kuchyne […]
Nedávno som si zaobstaral červenu verziu(semienka)…tak teraz čakám ako bude chutit
no tento šalát sa na slovensku predáva pod názvom šalát poľný a inak sa mu hovorí aj nussli salat… čerstvý má horkú chuť, ale po úprave s olivovým olejom a balsamico octom, morskou soľou a cukrom má lahodnú chuť. vhodný je do miešaných šalátov s lollo rosso a biando + kusok rukoli a najlepšie k tomu všetkému pridať francúzsky dressing…