Život sa pred sviatkami akosi zrýchľuje. Na delikatesy.sk to ale vyzerá, že sa nám vyjasnilo a budeme mať čas pustiť sa nových vecí. Tu je sumár vecí, ktoré sa stali alebo ešte ticho čakajú v kredenci, aby sme ich uvarili…
Nová tržnica v Bratislave
V budove starej Ikei otvorili tržnicu. Či módne povedané „farmárske trhy“. Po stupe sa nenechajte zmiasť prázdnym priestorom uprostred, zatiaľ sú všetky stánky po kraji. Prevaha stánkov je s ovocím a zeleninou. V rohu je Fresh Fruit, ktorú má veľmi slušný výber, od pak-choi až po fialovú mrkvu. Sú tu aj rúrky, ktoré ticho šíria rosu nad regálmi so zeleninou. Napriek tomu som videl niektorý tovar obschnutý. A v niektorých prípadoch predražený. Keď ale zháňate niečo špeciálne, nájdete tu hádam všetko, čo budete potrebovať.
Sú tu tiež stánky rôznych značiek vína, čerstvé vajíčka a môžete si dať aj kávu. K nej vám odporúčam pekáreň Rudla, kde som si dal naozaj výborný maslový croissant. V ďalšom rohu je veľké mäsiarstvo Achberger. Pri vchode je zasa kebab, ktorý sme už chválili a stále chválime. Ten z Rožňavskej pri Soravii.
Otvorené je od siedmej do siedmej a všetky ostatné infomácie nájdete na stránke www.freshmarket.sk. Napriek všetkým „ale“ hovorím jediné slovo: Konečne!
Kurz sous vide už aj na Slovensku
13. januára 2011 bude v Škole varenia učiť Igor Čehy techniku sous vide. Kurz bude trvať 5 hodín a naučíte sa základ pomalého varenia jedla pri nízkej teplote. Stojí 89€ a sú ešte voľné miesta. www.pregurmanov.sk
Čo máte nové, delikatesy?
Minule sme spomínali plátené nákupné tašky. Dorazia sem na začiatku decembra, kedy sa dozviete o nich všetko podstatné. Zatiaľ len malý náhľad.
Pri taškách to nezostane. V januári budú mať delikatesy.sk tri roky. Najvyšší čas dospieť a prestať s nepodstatnými vecami. Áno, upravíme stránku. Smerom k použiteľnosti a prehľadnosti. Nič vyslovene zásadné, ale napriek tomu prelomové. Rozdiel zbadáte napríklad vo fotkách a pribúdajúcich videách.
O ďalších veciach sa budem zmieňovať postupne, ale za ten čas nám môžete dolu pod článok napísať, čo vám tu chýba a čo by ste naopak nemenili. Tri najcennejšie a najzaujímavejšie nápady odmeníme spomínanými plátenkami. (Pri písaní komentárov nezabudnite vyplniť políčko email, aby sme vás mali ako kontaktovať.)
Ja by som chcela, aby boli recepty viac printer (copy) friendly. Zvycajne si ich kopirujem do textoveho suboru a keby si nakoniec clanku dal vzdy recept s nazvom, ingredienciami a postupom (bez druhej osoby jednotneho cisla), tak to by sa mi pacilo. A nemenila by som obsah, zo vsetkeho nieco – recepty, recenzie, novinky, akcie…
A este nieco k videam – podla mna je video fajn len vtedy, ked prinasa nieco, co ti text ani obrazok dat nemozu. Videa pozeram velmi malo, pretoze si na pocitaci nezapinam zvuk, a pretoze ‚dlho‘ trvaju – aby som si nejake pustila, musim vediet, ze je tam nieco zaujimave a nie len to, co som si uz precitala alebo videla na fotke. Cize pre mna moze byt video zaujimave, ked chcem ukazat, ako ma vyzerat vyslahany sneh na macarony, ale nie, ked je na nom rozhovor s niekym, ktory by som si mohla precitat v textovej forme. uznavam, ze asi v tomto nie som typicky citatel…
Mňa dosť otravuje, že niekedy musím na nový článok čakať aj niekoľko dní.. si potom myslím, že sa nejako pokazilo RSS :) A milujem také tie poctivé domáce recepty…
Katka: ta funkcia pod clankom, ktora odstani vsetko nepotrebne a zostane len clanok nestaci? Ci potrebuje upravu?
Alesandra: toto je dobry postreh. Lenze ma to jeden maly hacik. Ci pridat clanok kazdy den a mat ho uprimne aj menej kvalitny, alebo ho pridat povedzme 2x tyzdenne a mat nieco vynimocne. Povedzte sami…
Priznam sa, ze funkciu ‚vytlacit‘ som skusila az teraz, kedze vacsina stranok pri kliknuti na nu akurat zavola program na tlacenie. Takze som sa nieco nove naucila! Skopirovanie surovin a nadpisu separatne mi problem nerobi. Takze K+.
Kazdy den novy clanok nepotrebujem, radsej raz za tyzden a poriadny.