Bratislava Food Fest

Bratislava Food Fest

Po vzore iných food-týždňov, víkendov a festivalov, má už aj Bratislava ten svoj. Bratislava Food Fest. Koná sa tento víkend, teda 5. až 7. júna, na Tyršovom nábreží a v divadle Aréna, vstup je voľný. Viac info na oficiálnej stránke festivalu www.bratislavafoodfest.sk.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (39)

  1. Subezne bezi aj taliansky festival Dolce vitaj.

  2. a dva tyzdne na to je v londyne

  3. …a koho z vas tam v nedelu stretnem? ;-)

    inak, pride tam v nedelu aj Martin Kuciel aka Cuketka

  4. no pocasie nic moc, dnes cestou do prace som uz videl prichystane stany, ktovieako to podujatie nevyzera, miniaturne stany + dazdive pocasie…

  5. so mnou mozes ratat na sobotu :-)

  6. Mna odradza ten sponzoring coca coly a zucastnenych restauracii :(

  7. nebudte negativni…na prvom rocniku uvidime, ako su slovaci schopni zvladnut taketo akcie…prinajhorsom sa dalsieho rocnika nezucastnite…ja som zvedava, ako to tam dopadne a hlavne na to kucharske umenie, co sa tam vsetci chystaju predviest….
    podelim sa aj o nejake foto, ak delikatesy.sk zverejnia :-)

  8. Food fest bol hrozny , a neskutocne predrazeny , podlaha jak v kravine, pre prasata ….a ryzovisko pre podnikavcov….. tragedia . hruza

  9. nahodou, na prvy rocnik… bol som vsetky tri dni, je pravda, ze v piatok to bolo najlepsie, ale par prijemnych prekvapeni bolo aj dnes, ked uz niektore stanky boli „vybrakovane“. naozaj velmi neprijemne boli kudole prachu v sobotu, feeling a la parkovisko a sialeny besny moderator. inak hodnotim fakt pozitivne, vela skveleho jedla, pomenej toho horsieho. uz sa tesim na druh rocnik.

  10. neviem…mala som z toho take zmiesane pocity….vladla tam taka nepripravenost a chaos, prisli sme 11:50 a slecny v pokladni nam povedali, ze nem gurmany nepresaju, lebo akcia este nezacala…
    samotne rozlozenie stankov bolo vyriesene tragicky….mohlo to byt ponate trochu viac reprezentativne, chybala tam ponuka aj dodatocnych vyrobkov, mozno kucharske skoly alebo ponuka vzdelavacich kurzov, pripadne nieco na ten sposob…
    no, ale na prvy rocnik to mohlo byt aj horsie…uvidime, ako a ci vobec vypali druhy rocnik….

  11. z vaznych dovodov som stihol z Food Festu len posledne dve hodiny v nedelu a podla jedneho skysnuteho mousse de chocolat hodnotit radsej nebudem. Ak mate niekto viac info, budem rad – za text, aj foto. Nieco hadam prispeje aj Cuketka, takze uvidime. Dakujem.

  12. pre mna osobne bol food fest sklamanim. zacalo sa to uz pri stanku oproti podiu kde sa mama so sestrinym priatelom rozhodli ochutnat musle. ked mama upozornila kuchara ze jedna zo styroch musli je prazdna, iba mrdol plecom ze akoze a co on s tym. sestrin priatel zas pre istotu dostal jednu ktora bola neotvorena. opravte ma ak sa mylim ale myslim ze to nie je zrovna znamka cerstvosti. pri stanku so sushi bola zas velmi neprijemna slecna ktora posobila dojmom ze robi svoju pracu za trest. nic sa nesnazila vysvetlit alebo ponuknut, tak mi ako laikovi ostalo len ukazat jej prstom co chcem aby mi nalozila. samotne sushi ma tiez neoslnilo. bolo akesi okorale a jeden maly kusok vysiel na dva gurmany. chapem ze clovek musi aj zarobit ale toto je podla mna uz prehnane. a myslim si ze takato akcia by nemala mat za ciel dat zarobit majitelom restauracii, ale prezentovat sa a priblizit svoju ponuku co najsirsiemu spektru ludi. alebo som uz uplne mimo?
    musim ale pochvalit cokladovnu vnutri budovy divadla. – prijemne ceny aj konecne aj obsluha s usmevom.

  13. na doplnenie: cerstve musle musia byt zavrete – pokial je niektora otvorena – vyhodit. Uvarene musle musia byt otvorene, pokial je zavreta – vyhodit.
    A nie, nie si mimo, tiez som mal zato, ze dane restiky sa chcu v prvom rade odprezentovat, nie zarobit az v prvom rade.

  14. osaka sushi bar si spravilo hanbu aj u znamych, ktorych nechali cakat v rade, aby im potom oznamili, ze ryby uz nie su a zavreli. chyby by sa dali najst aj v inych stankoch, ale akcia ako celok (+ s vyhradami v 9.) velmi potesila. pozor, to nema nic s jednotlivymi stankami, to si netreba zamienat.

    ceny su subjektivne – pre mna boli tak akurat primerane, kolko som ochotny zaplatit za moznost ochutnat to, s cim sa chcu restauracie ukazat. tie ktore sa ukazali nekvalitou alebo privysokou cenou, jednoducho nenavstivim. takto ma to stalo par eur na stanok, skusenost v samotnej restauracii by ma mohla stat aj par desiatok eur. ale uznavam, ze pre niekoho uz ceny za jednotlive jedla mohli byt privysoke.

  15. no, v osake to bolo vtipne, predavali tam jeden kusok za dva gurmany a v lotos predavali cely balicek za 5…
    v stanku kde predavali vyssie spominane musle to bolo cele zmatene, stanok s rozlohou 2×2 a pohybovalo sa tam naraz 6 kucharov, potom boli nervozni a odporni na ludi
    co mne chybalo, bol mozno nejaky manazer alebo niekto kto tie restiky vedie, aby k sebe nalakal ludi, vysvetlil im, co ponukaju, kde mozeme danu restiku najst, ake maju sezonne jedla…vsade bolo pisane, ze chcu ukazat ludom ze „top“ restiky z BA su otvoreni novym zakaznikom a ze dobre jedlo je naozaj pre kazdeho. chybal tam nejaky medziclanok medzi kuchynou a zakaznikom, vela tych ludi bolo aj zmatenych, nevedeli co vlastne jedia a u koho to jedia…
    ako som spomenula vyssie, chybala tak celkova zorganizovanost…

  16. Ja som bola velmi sklamana. Namiesto desiatok restauracii, ktore sa slubovali prezentovat, len 4-5, tie jednohubky boli predrazene a skor pred navstevou restauracie odradili,ved co uz budu pytat za cele jedlo, ked platok sunky 5*10 cm a lyzicka zeleniny stali 5,5 EUR?
    Nebolo z coho vyberat, piesok a prach skripali pod zubami a napriek tomu som odchadzala hladnejsia, ako som tam isla abez akehokolvek kulinarskeho zazitku…

  17. katarina

    my sme boli s manzelom v nedelu. uz samotne umiestnenie festivalu bolo velmi zlou volbou. niekedy sme mali pocit, ze sme na stavenisku. usporiadanie stankov bez koncepcie, roztahane, moderator samoluby, cele to este zhorsoval, hudba-uvitali by sme prijemnu podmazovu hudbu k degustacii jedal, vin,…nie diskotekovu ( vec nazoru). Co sa tyka jednotlivych stankov, tiez sme mysleli, ze im ide v prvom rade o prezentaciu, prilakat do svojich restauracii ludi, ale asi sme sa mylili. ceny boli neskutocne za tie mikro porcie, chutovo tiez nic vynimocne, kuchari nekomunikativni. S muslami sme mali podobnu skusenost. Vrcholom nasho zazitku bol stanok Osakashusi bar. Byt majitelom, slecnu, co to tam cele riadila, by som momentalne vyhodila!!!! neochotna, drza… chceli sme si dat sashimi, ktore mali uvedene-3ks priesvitnych platkov surovej ryby ( ale na to sme uz na SK zvyknuti), na co nas slecna odbila, ze teraz sa robi maki a kedze sa to robi rucne, nemozu nam predat sashimi. Kedze sme sa ohradili, ze sashimi nie je vyprazany syr a odreazat 3 platky ryby hadam nezaberie 1/2 h, slecna nam podrazdene nieco odvrkla a viac sa s nami nebavila. Myslim, ze Osakasushi bar je miesto, kam urcite nepojdem.
    Velmi prijemne bolo Live Cooking sefkuchara z Grand Hotel Praha, mily, ochotny vysvetlit, poradit…ponuka ich stanku bola vyborna, jedlo chutne, dobre ceny(2 jahnacie kotlety+krupova kasa-4G), mily personal.
    Bolo nam luto, ze aj napriek tomu, ze to bol 1. rocnik, neboli zvladnute zakladne veci ako umiestnenie, usporiadanie stankov, co bolo spominane vyssie – nejaky clovek, ktory by vysvetlil, poradil pri jednotlivych stankoch. Odchadzali sme velmi sklamani.

  18. Bola som na Food Fest ponúkali sme čokoládové pralinky a dražovaný tovar dúfam, že boli všetci spokojný,pretože sme sa snažili vyhovieť každému a vždy s úsmevom.

  19. ak si predavala v Cacaotica, tam som si kupila pralinky a tie s gastanovym pyre boli uuuuzasne :-)

  20. √Åno boli sme to mi z Cacaotici a sme radi za pochvalu. Ďakujeme lebo o nás veľmi málo písali a hlavne novinári si všímali ozaj len celebrity.Sme radi ,že chutili pralinky.

  21. Foodfest sme navstivili v sobotu popoludni. Cele mi to pripadalo nejake roztrusene, nekoncepcne, chaoticke. Jediny stanok, v ktorom sa nam pri nakuknuti milo prihovorili a predstavili, co varia, bol hotel Albrecht. Tam sme si zakupili cele menu (studena polievka, ryba s rizotom a dezert za 4 gurmany). Druhe skvele miesto bola Cacaotica – prijemni ludia, dostatok tovaru, vynikajuca kvalita.
    Musle a ustrice som v juni radsej oblukom obisla.

  22. suhlasim, co sa albrechtu tyka, kuchari boli uplne super, menu bolo OK, 4 gurmany super cena, a este mi aj prezradili recept na ich safranove rizoto :-)

  23. Festivalu som sa zúčastnila aj ja s priateľmi a musím priznať, že nám sa celkom páčilo. Boli sme v nedeľu, počasie bolo celkom. My sme si dali kačacie prsia z reštaurácie ONE a pštrosie mäso z hotela Ponteo a vychutnali sme si ho sediac pod stromami s výhľadom na Dunaj. Bolo to pre nás fakt príjemné. Festival sme zakončili pohárom sektu s ovocím. Tešíme sa na budúci ročník, pretože to bolo pre nás veľmi príjemne strávené nedeľné popoludnie.

  24. Čaute všetci, boli sme veľmi zvedaví o čom to bude, celý BFF, pretože sme boli pred týždňom v Prahe.Vybrali sme sa v sobotu. Tiež sa nám zdalo, že je to celé nejaké rozťahané – asi čakali organizátori väčšie davy (v Prahe davy boli a miesta tam bolo tak málo, že mi stále niekto vyrážal jedlo z taniera) tu sme si mohli aspoň v klude sadnúť a v pohode jedlo vychutnať, pokým neprišiel ten hnusný vietor a nerozfúkal nám prach do tanierov. Škoda, že to nebolo niekde na tráve alebo v parku – asi nemali organizátori sedemmiliónového sponzora, ktorý by im postavil T-com pláž… Ale už k jedlu… Telacie líčka s gratinovanými zemiakmi v Camouflage chutili fantasticky, výborná voľba na takýto festival. Servírovanie jedál Grand Hotel Kempinski bolo výborné a tak aj chutili. Pečená tilapia na paradajkovom ragú v stane hotela Tulip za tri gurmány, bola famózna. Kačacie prsia grilované na mede a domácimi šúľancami, ktoré sme spapkali u Troch Mušketierov boli tiež dobré. Všetko to klapalo až pokým nejakou záhadou nedošlo o pol šiestej piatim reštauráciám jedlo. Zrazu ostalo len päť reštaurácií, v ktorých sa vytvorili dlhočizné fronty. Zjavne to reštauratéri podcenili a nepripravili sa na sobotňajší nápor. Pôsobilo to dosť negatívne. My sme však už boli najedení a tak sme ten prudký vietor, ktorý prišiel o pol siedmej prečkali vo vínnom stane v spoločnosti vín od nového slovenského výrobcu In Vino. Predtým sme si ešte stihli pozrieť v Live Cooking Davida Diaza. V celku to bolo fajn a na porovnanie pre tých Slovákov, ktorí na všetko frflú tak to čo tu stálo 2-3-4 gurmány stálo v Prahe 6-7-8. Ale asi sme už takí, že spokojní budeme, keď to bude všetko za jedno euro :-).

  25. Michal R

    FoodFest som navstivil s kamaratom v sobotu aj v nedelu. Mozem, bohuzial, suhlasit s vacsinou negativnych komentarov uvedenych vyssie. Zdoraznil by som absolutne nevhodny vyber priestoru. Aj festival Wilsonic, ktory sa tradicne konal na Tyrsovom nabrezi sa tento rok presunul do arealu Incheby, pretoze chceli predist mnohym obmedzeniam (prach, protipovodnovy mur)

    Rad by som podotkol, ze usporiadatelia inkasovali za kazdy stanok nemale najomne (Cca 600 – 700 Eur) a zaroven inkasovali 20% z trzby zucastnenych podnikov! To bol hlavny dovod existencie tzv. „Gurmanov“. Takto nastaveny system nutil zucastnene podniky ponukat jedla za premrstene ceny. Hlavna myslienka podujatia – priblizit kvalitne jedlo sirokej verejnosti, sa tymto pristupom znegovala. Myslim si, ze ovela vhodnejsie by bolo uctovat vstupne, ktore by zahrnalo aj urcite konzumne. Po Tyrsovom nabrezi sa pohybovalo kopu zmatenych navstevnikov, ktori ani presne nevedeli kde su. Hudba a moderator podla mojho skromneho nazoru dost nevhodny vyber.

    Ale aby som aj pochvalil. Prijemne nas prekvapil stan s ochutnavkou vin. Za 1 gurman ponukali vsetci zusastneni minimalne 3 vzorky. Vynimocny bol stanok In Vino, kde nam mlady muz velmi putavo a s nadsenim odprezentoval tuto nadejnu znacku. V stanku panovala prijemna atmosfera a dalo sa ochutnat velmi vela zaujimavych vin.

    Prijemne tiez prekvapil uz vyssie spominany Albrecht – Filet z tresky so safranovym rizotom bol skutocne skvely. Preplnenym sushi stankom sme sa radsej oblukom vyhli a podobne aj restauracii Flowers. Este by som spomenul stanok Traja Musketieri, kde ma zarazilo, ze prinesene hotove jedlo ohrievaju v mikrovlnke! Kacacie prsia s mango chutney a zemiakovymi sulancami boli vsak celkom chutne (4.40 Eur). Stanok Kempinski bol v sobotu komplet vybrakovany a zostalo len niekolko vynikajucich dezertov – tie vsak stali za to.

    …takto by sa asi dalo pokracovat este velmi dlho. Malo to svoje pre aj proti. Kazdopadne je dobre, ze nieco taketo u nas aspon vzniklo. Ak sa usporiadatelia poucia z chyb tohto rocnika….z FoodFestu sa moze stat velmi zaujimave podujatie.

  26. Firma Cacaotica ďakuje všetkým návštevníkom Food festu 2009!!!!
    Veľmi nás potešil záujem o naše pralinky, boli sme na takejto akcii prvý krát a sami sme z nej odchádzali veľmi spokojný..už teraz sa tešíme na druhý ročník a na všetkých milovníkov sladkého pokušenia….

  27. pridavam sa k vacsine nazorov na food fest,
    prisli sme tam v nedelu okolo druhej a chvilami som mal pocit ze som iba na nejakom jarmoku s velmi dobrym jedlom,
    myslim ze tento festival mal byt oslavou jedla a k tomu patri nielen dobre jedlo ale aj urcita kultura stravovania, ktorej tam bolo zalostne malo: prasne prostredie ako na stavbe, hlupy a samoluby moderator, ktory nepovedal nic mudreho, priserna muzika ako od kolotocov, pri vacsine stankov neochotna obsluha, chaos a stres,…
    najsmutnejsie na tom bolo, ze som sa nemohol ubranit pocitu, ze sa tam kazdy jeden od organizatorov cez zucastnene restauracie snazil za kazdu cenu zarobit na vsetkom moznom,
    takze sa niet co cudovat, ze v takom prostredi sa dobre jedlo vychutnava len tazko
    v kazdom pripade som velmi rad, ze vobec nieco take sa u nas organizuje a verim, ze dalsie rocniky budu uz len lepsie a lepsie, drzim palce vsetkym, ktori to myslia s propagaciou dobreho a kvalitneho stravovania uprimne :)

  28. nefertiti

    Velmi som sa na tento festival tesila, nakolko sme vyznavaci dobreho jedla. Mali sme smolu, ze sme sa tam vybrali v soboru podvecer, kedy boli uz fakt len 4 stanky ( nemozem povedat, ze restauracie) ustrice a ani musle nemali, nam to nevadilo, doprajeme si to v nasej domacej kuchyni. Ale bola som velmi sklamana z celej organizacie. Obavam sa, ze nam slovakom vobec nepriblizili to o co sa snazili. A velmi vela ludi sa naozaj tesilo na prijemnu atmosferu a rozne specialitky. Najviac ma dojalo, ako sme si pri vhode pozicali vidlicku neviem sice naco, lebo nam jedlo servirovali do plastoveho riadu a jest sme mali postojacky. Uz aj ta najpodradnejsia bagetaren ma aspon plastove stolicky. Takze festival bol naozaj otrasny a len dugam, ze o tom nebudu pisat niekde vo svete, lebo keby videl niekto ako to tam vyzeralo velmi by sa na nas smial.

  29. […] Food Fest je za nami, mnohí z vás nám popísali svoje pocity z neho v predošlom článku a Zuzana Žabčíková poslala sadu fotografii z festu. Nech sa páči, tu je […]

  30. tesim sa na cuketkov komentar k festu :-)

  31. Info pre Michala R. Neviem kde berieš info o tom ,že si organizátori inkasovali 600-700 euro od stánku? Len to chcem uviesť na pravú mieru, aby si zase všetci tiež slovací nemysleli, že tu opäť chcel niekto na niekom zarobiť- nájom pre reštaurácie bol symbolický 60 euro na deň ! stan zadarmo a elektrika zadarmo ! Miesto sa tiež dá vybaviť lepšie – za peníze v Praze dúm. A čo sa týka vstupného , bolo vstup voľný ! V Prahe 100 Čk a v Londýne 35 libier a to si ešte nič neochutnal ! A že si organizátor bral 20% z Gurmán šekov , V Prahe si k vstupnému bral 30% zo šekov ! A stany si reštiky platili samy a naviac 300 euro denne ! To len aby sme to dali na správnu mieru. Ináč s tebou súhlasím, aspoň, že to niekto zorganizoval. Info mám z prvej ruku , pretože som si v jednom z tých stánkov 2 dni odmakal a donekonečna počúval od ľudí , že 3 gurmány za degustačnú porciu kačaciny sú strašne veľa.Ale dík všetkým čo u nás ochutnali a boli spokojní.

  32. Dakujem vsetkym za komentare, puzle sa mi postupne sklada, aj ked som videl len posledne dve hodiny festivalu. Vidim ze je tu vsehochut komentarov a zrejme ani moja reportaz by asi nebola vyvazenejsia, ako to, co sa dalo precitat tu.

    Zuzana: Cuketka mi pisal, ze ma furu prace, ale tiez s napatim cakam ;-)

  33. Suhlasim s vacsinou – trosku viac som hodil do svojho blogu aj s fotkami http://hladajuci-muz.blogspot.com/2009/06/food-fest-2009.html

  34. Bola som na takejto akcii prvýkrát, vôbec som netušila, čo od toho môžem očakávať, ale bola som spokojná. Prezentácie najlepších reštaurácií, niektorým to vyšlo lepšie, niektorým menej, aspoň vedia, čo môžu budúci rok zlepšovať a najviac sa mi páčil Live cooking v Aréne, kde šéfkuchári nielen predvádzali svoje umenie, ale stíhali odpovedať, niektorí aj vtipne, na otázky a podeliť sa so svojimi zážitkami.
    Nie je problém ísť do prestížnej reštaurácie a požadovať extrémne služby, ale takáta veľká akcia vonku s bohatým programom je úplne niečo iného …
    Festival jedla v Bratislave je výborný nápad a držím palce aj budúci rok !!!

  35. Zuzana 10, 15a Zuzka 16 , mám pocit, že ste jedna a tá istá osoba. Zuzana 10 ja si myslím , že food festival nie je o kurzoch varenia , ale o ochutnávaní jedál. No niečo na ten spôsob bolo vo vnútri divadla, varili tam kuchári z viacerých štátoch, ja osobne som si pozrela španielsku kuchyňu a môžem povedať , že paella sa mi aj doma podarila.
    Zuzana 15 ak si myslíte, že by tam ešte mali pobehovať manažéri , ktorí by lákali ľudí bolo by to ako na jarmoku. Neviem , ale ja som si všimla nápis na každom stánku o akú reštauráciu ide aj o aké jedlo. No je pravda , že tie stany podaktoré boli kuchármi preplnené a mali chaos.
    Zuzana 16 počasie si nik nerozkáže pozrite si čo bolo v Prahe, všetko tam lietalo a chodilo sa v gumákoch. Bola som tam minulí rok , jedlá mali o moc drahšie ako u nás a porcie mini. Neviem my Slováci sme už raz taký sťažujeme sa a mrmleme , ja osobne budem hodnotiť budúci rok.

  36. pre upresnenie: zuzana a Zuzka su dve rozdielne osoby

  37. pre alicu:
    co sa manazerov tyka, nemuseli tam „pobehovat“ skor lepsie prezentovat svoj podnik, a mozno to tam aj trosku organizovat, ked sa vyskytlo viac ludi naraz pri jednom stanku, kuchari boli v strese, viackrat si pytali za uz zaplatene jedlo a pod.
    preto to mali dobre zorganizovane napr. v tulip house, kde okrem kucharov boli dve „dodatocne“ osoby, ktore sa pri cakani s ludmi rozpravali, prezentovali svoju restiku a rozdavali propagacne materialy, a aj to, kde tu restiku mozeme najst…
    ok, ja som z BA, takze viem, kde sa nachadzaju odprezentovane podniky, ale mozno niekto, kto sa v nich menej orientuje by prijal, keby mu niekto strcil do ruky vizitku a vysvetlil, najdete nas tam a tam….hovori sa tomu aj pridana hodnota zazitku…..

  38. rybacie polievky na hviezdku boli onakvejsie

  39. Velmi chválim Cacaotiku, pralinky, úžasné obsluha tiež. Tu som minula najviac gurmánov… a nebanujem. Asi nejlepší stánok. Hoci aj ostatní sa snažili, verím že aj únava a provizórne podmienky urobili svoje… To som bola v piatok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.