Ešte nie je ani apríl a prvé gastroakcie už začali vykukovať zo zeme spolu s medvedím cesnakom.
Horeca Pro
Bude už zajtra, teda utorok 10. marca v hoteli Double Tree by Hilton v Bratislave. Od 9:30 do 19:00. Akcia sa zameriava na tekutú ponuku, teda víno, pivo, destiláty a kávu. Presne v tomto významovom poradí, káva je tam s 2,5 vystavovateľmi snáď len do počtu. Medzi vínami nájdete autentistov a v pivách za hrsť minipivovarov. Tieto sekcie sú najpestrejšie.
Súčasťou akcie sú aj degustácie a prednášky, väčšinou o marketingu a rozvíjaní turistického ruchu. Pôjdem sa pozrieť a zreferujem.
Slovenskí foodglogeri a knihy
Prvá generácia slovenských foodblogerov dospela do obdobia vydávania kníh. Ešte v minulom roku vydala Martina Pintérová-Bezáková knihu nazvanú rovnako ako jej stránka – Dulche de Leche.
Tento týždeň, vo štvrtok 12. marca, sa zasa uskutoční krst knihy Food Blog Slovakia. Akcia začne o 18:00 v Urban House na Laurinskej v Bratislave. Kto je v knihe? 37 ľudí z prostredia foodblogov. Teda nielen foodblogeri, ale aj pár ľudí z gastra. Na knihu som zvedavý, pôjdem sa pozrieť.
Kreatívny piknik
V poradí už tretí ročník, nájdete ho 23. mája v Hrubej Borši, v jazdeckom areáli Corporex. Popri móde, umení a remeslách sa tu určie nájde aj niečo dobré na jedenie.
Manévre s bicyklovou kávou
Z bratislavských ulíc na čas vypadli pojazdné stánky s kávou. Nie kvôli zlej úrode v Brazílii alebo nebodaj nezáujmu zákazníkov. Vďaka úradníckym rozhodnutiam od stola sa strhla vlna protestov, ktorá sa nakoniec skončila radostným prehlásením mestskej časti Staré mesto, že problém sa im podarilo vyriešiť za pol hodinu. Ako sa správne doplnil Peťo v komentároch, za pol hodinu a štyri mesiace… Podstatné je, že vec skončila dobre pre zákazníkov aj prevádzkovateľom. V minulosti takéto šťastie niektoré prevádzky nemali, aj keď sa im dostalo násobne väčšej medializácie.
Sezónne hlásenie
V okolí Nitry som už našiel mladý, neduživý a medvedí. Pomaly už lezie zo zeme a zatiaľ nekvitne. Ale pozor, s dobrým počasím to môže byť rýchlovka. Ak sa spamätáte o 2-3 týždne, môže byť už po ňom.
Zdvihni ten telefón
Sťažujú sa na to aj naši prevádzkovatelia. Zákazníci sú „happy a free“, kašú na nejaké rezervácie. Príliš formálne, škoda času. Dávnejšie sa u nás ozvalo pár šéfkuchárov, aby si ľudia dali tú námahu a vybavili si rezerváciu. A nielen to. Aby v prípade zmeny ju nezabudli aj zrušiť. Pomáha to lepšej organizácii práce aj nákupu čerstvých surovín. Skrátka, status zákazníka neznamená, že môžem kašlať na všetko, veď platím.
Na opačnej strane oceánu mali, čuduj sa, rovnaký problém. A podľa tohoto článku sa zdá, že nemilý trend sa končí a veci sa zlepšujú. Ľudia z našich podnikov, ako je to u vás? Zlepšuje sa to? Napíšte do komentárov.
No medvedí cesnak už je aj v okolí Ba… úplne v pohode, v nedeľu padla prvá polievka z tohtoročného :-)))
> Skrátka, status zákazníka neznamená, že môžem kašlať na všetko, veď platím.
nespravit rezervaciu je dnes synonymom kaslania na vsetko? tak to prosim pekne naozaj nech ludia kaslu na vsetko, tych restik je az az na vyber nez aby si clovek nieco niekde planoval ak sa nejedna o nejaku velku oslavu na ktoru sa rozposielaju pozvanky
Dvere funguju oboma smermi Markoff. Isteze nebudem robit rezervaciu na obedne menucko alebo do vietnamskeho bistra. Ale zakladna slusnost musi fungovat oboma smermi. Z nikoho neubudne, naopak.
Prosím Vás, kde ste pri Nitre našli medvedí cesnak? Okrem liečebáku? Ďakujem
:-)