Víkend je pred nami, mňa čaká konečne zloženie vlastnej kuchyne (s imbusovým kľúčom švédskeho pôvodu…) a pre teba tu mám dva foodblogy. Jeden sa narodil toť pred mesiacom, druhý zasa mesiac pred¬† Delikatesami.
Lenka Jíleková sa v januári tohoto roku vrhla na samé dobré veci, a tak pomenovala aj svoj blog dobré veci. Semo-tamo sa stane, že sa nám články budú prelínať, keďže Lenka píše aj sem k nám. Nateraz v dobrých veciach prevažujú zápisky z Lenkiných ciest po svete.
http://dobreveci.blogspot.com/
Druhý foodblog, pomenovaný Na tanieri, tu je už nejaký rok. Blog je priamočiary a ide v podstate rovno na vec. Každý článok obsahuje kvalitné fotky, šťavnato písaný text a na konci vždy daný recept. Keď som tam zbadal túto reminiscenciu na banánové detstvo, bol som úplne ovládnutý čarom tejto stránky… http://www.natanieri.sk/
Fotohádanka
Po dlhšom čase opäť jedna malá fotohádanka. Kto uhádne?
Rozlúštenie: je to kôrka podomácky upečeného chleba. Dôkaz je tu.
podla mna chlebova korka aj ked to skor vyzera na nejake pokazene maso….
neni to čokoláda čo bola v chladničke?:-)
to bude skot ta korka
Je to chlieb, take lahke davas do eteru. Pockaj, ja nabuduce pripravim hadanku!
Som sice vegetarian, ale nemoze to byt parmska sunka, to velke udene stehnisko, alebo nieco take… no veru aj korka z chleba…?
miro: ano, uz od rana davam od fazule lahke do eteru ;-)
súhlasim s kôrkou chleba:-)
prosciutto crudo ;)
Chladnuci karamel alebo ovocna pasta.
to je blana na hovädzom mäse, alebo každopádne nejaké mäso.
podla mna chlebova korka
no ako tak na to pozeram moze to byt aj cokoladove kysnute cesto… kedze boli uz vsetky moje typy povedane. :))