Súťaž z Tržnice – vrecko sušenej bazy

Vrecko sušenej bazy

Máme pre vás prvú súťaž spojenú s Tržnicou, o vrecko sušenej bazy z Taráňa. Stačí jediné, napísať, čo a ako pripravuješ ty doma z bazy čiernej. Odpovede do komentárov najneskôr do piatka polnoci, 10. júla 2009. Výhercu oznámime nasledujúci deň, teda v sobotu.

Cena v súťaži je zo stánku Z Taráňa.

Výhercom vrecka sušenej bazy je Stanka Adamčíková, zaujal nás jej bazový ocot. Posielame cenu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (7)

  1. Stanka Adamčíková

    Bazový likér,…2 l bazy, 1 l vody, 1 kg cukru, 2 vanilkové cukry, 2 PL uvarenej čiernej kávy, 1 l rumu……………postup-prebratú a umytú bazu varíme s vodou asi 30 min.,precedíme cez plátno a vyžmýkame,pridáme cukor,prevaríme,pridáme vanilku a kávu,prevaríme a necháme vychladnúť 24 hod. v chladničke.Na druhy deň pridáme rum,plníme do fliaš.pomáha aj pri nachladnutí a kašli

  2. Marta Hanusová

    bazovy sirup-20 kvetov bazy, 2 litre prevarenej vody, 1/2 sáčku kys.citrónovej, 2 kg cukru,-kvety namočíme do prevarenej vychladnutej vody. Pridáme kyselinu a necháme lúhovať 24 hodín. Potom scedíme cez sitko alebo gazu. Dáme do hrnca s 2kg cukru a povaríme. Horúce treba naliať do fliaš.

  3. Peter Ondrejka

    Ten likér vyskúšam, to musí byť bomba.

  4. Stanka Adamčíková

    Ocot z bazy čiernej.- pravý bazový ocot sa robí zo sušených kvetov bazy. 1 kg sušených kvetov sa zaleje 1 litrom octu a nechá sa to celé 8 dní na teplom mieste lúhovať. Po lúhovaní sa to precedí cez plátno alebo kávový filter. používame do sezonnych šalátov

  5. Shira313

    U nás vedie šumivý nápoj z bazy :o)
    25 súkvetí bazy zalejeme vychladenou prevarenou vodou s cukrom, pridáme na kolieska nakrájaný pomaranč alebo citrón. Po pár dňoch zlejeme cez sitko a skladujeme v chladničke.
    Z kvetov sa dá spraviť pochúťka tzv. kosmatice – kvety sa namočia do palacinkového cesta, vypražia a pocukrujú.
    Sušené kvety zas znižujú horúčku. Ocot s bazou tiež, potierajú sa ním chodidlá.
    Likér s kávou a pomarančovou šupkou z dozretých plodov je síce pracný ale stojí zato :o)

  6. mattijah

    a co tak uvarit silny caj,pridat stipku cerstveho zazvoru.vetko spolu luhujete 15 min,len v 0,1l vody.orestujete filet z africkeho sumca na tekvicovom oleji,podlejete bielym vino.omacka VYLUHOVANY extraht /baza a zazvor / pridate trosku smotany, parmezanu a na zaver cerstvej petrzlenovej vnate,sol,korenie. ochutnajte a uvidite.

    :-D

  7. s tym tekvicovym olejom na restovanie by som bol trosku skepticky kedze sa lisuje za studena a pri vysokej teplote akurat zhori ale inak to moze byt chutne :)

Nie je možné pridávať komentáre.