Hneď ako vybehnú zo zeme prvé bylinky, začíname u nás doma robiť prvé dipy. Na tento nový ma upozornil Marek, videl ju v magazíne Olive.
Suroviny
– 200g syru fetta
– 150ml bieleho jogurtu
– ½ avokáda
– strúčik cesnaku
– 50g pistácii
– mäta
– kôpor
– petržlenová vňať
– 1dl olivového oleja
– trochu citrónovej šťavy
Surovín je v ňom pomerne veľa a oplatí sa nevynechať ani jednu. Začnite pistáciami. Rozmixujte ich, ale nie úplne na prášok. Potom pridajte na kocky pokrájaný syr, avokádo, olivový olej a bylinky. Petržlenovú vňať som dal čerstvú, mäta nám rastie v záhrade a kôpor som zohnal len mrazený. Opäť pustite na chvíľu mixér, na koniec pridajte zvyšné suroviny a dokončite mixovanie aby bola masa hladká. Soľ netreba, fetta aj pistácie sú slané až-až. Na dochutenie môžete ešte použiť šťavu z citróna.
Servírovanie nechávam na vás. Navrch sa hodí pár lístkov mäty. Alebo štipka posekaných pistácii, ak chcete vašim hosťom pomôcť s hádaním, čo ste do toho použili. K dipu ideálne opečený chlieb alebo bagetu. Aj keď zjete pol misky a budete sa zalizovať, stále to nebude ono. Dokonalé jedlo to bude až s vínom. Nám k tomu sadla fľaška veltlínskeho zeleného zo skalického vinárstva Vysoké pole.
Niečo fantastické, práve som ju dorobila, tie chute sa spojili a sú úúplne super :-)
Skvele, super tip. Dnes robim quacamole, takze niekedy inokedy vyskusam tento dip.