Vyslovene zimný šalát
Kapusta ako základ, rýchla príprava a otvorenosť k úpravám. Ako bonus kopa zdravia, až tečie z uší.
Kapusta ako základ, rýchla príprava a otvorenosť k úpravám. Ako bonus kopa zdravia, až tečie z uší.
Cviklu kupujem vždy s tým, že z nej spravím boršč. Ale vo väčšine prípadov nakoniec skončí inak. Dnes napríklad v bylinkovej vinaigrette.
Mimo tabouleh je fatouche ďalší známy a chutný libanonský šalát. Skúste ho samostatne alebo ku grilovanej jahňacine.
O libanonskej kuchyni hovoria aj samotní Arabi, že je jedna z najlahodnejších. Presne taký je aj šalát tabouleh, ktorý si môžete pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže letné jedlo. Asi najpopulárnejší libanonský šalát.
Toto je trochu netradičný spôsob, ako pripraviť šošovicu, navyše ide o šalát a nie prívarok… Recept mám z úplne komerčného zdroja: z obalu šošovice, kúpenej v jednom zo supermarketov v Sydney.
V lete, keď sa dajú zjesť kadejaké listy, aké rastú v záhrade, si zvykneme spraviť rýchly šalát. Častokrát ho stačí pokvapkať dobrým olivovým olejom alebo balsamicom, ale keď už robiť zálievku, potom určite túto s medom a cesnakom.
Nepamätám si kde a ako prišli rodičia k tomuto šalátu, ale viem isto, že ja ho mám od nich. Veľmi rýchly a výdatný šalát, výborný s pečivom alebo ako príloha k iným jedlám.