Otec sa vrhol na archivovanie starých fotiek, receptárov a iných rodinných artefaktov. Takto som na darovanom cédečku dostal skvost, ktorý sa presne hodí k májovej bryndzi. Útla brožúrka z Družstva pre predaj bryndze v Turčianskom Svätom Martine. Dobré posúvam ďalej, tak sťahujte a varte!
Brožúra BRYNDZA (.pdf, 3.4 MB)
Niektoré recepty ma teda poriadne prekvapili: „humrova bryndza“, „kaviárová bryndza“, „lanýžová bryndza“…
Je to super, len by ma zaujimal rok vydania, lebo niektore recepty su fakt prekvapujuce. :-) Humra asi kvoli natierke nebudem kupovat. :-D Takisto uvodny pokec o tom, aka je bryndza lacna uz davno nie je pravda. No a posledna drobnost – ja viem, ze su to jednoducho zoskenovane strany, ale ak by bolo niekedy trochu casu, tak by bolo super, keby tie strany niekto v elektronickej forme usporiadal za sebou. Takto sa niektore recepty hladaju pekne na draka. :-)
Nazov Turciansky Svaty Martin sa pouzival do roku 1950, takze predpokladam, ze tato brozura je stara minimalne 60 rokov:)
Rujir: dobry postreh, vdaka za upozornenie. PDF je uz upravene, mozte stiahnut este raz. Rok vydania by zaujimal aj mna, ale netusim.
[…] najnovší príspevok s receptami z bryndze! Už sa […]
Veľmi dobrý nápad, pekné čítanie. Ďakujem
[…] This post was mentioned on Twitter by Julius Minka, enizon. enizon said: …humrový bryndzový krém, lososový krém z bryndze a ďalšie bryndzové recepty podľa predvojnového receptára: http://bit.ly/cJiaxt #bryndza […]
vsimnite si tu malu ale zasadnu vetu: ZIADAJTE u vasho obchodnika, lahodkara i v restauracii.
A teraz ruky hore, kolko ludi z vas chodi do mensich potravin a tam komunikuje s obchodnikom, navrhuje mu tovar, ktory by u neho rad kupil?
tak ked“ žiadajte v hypemarketoch“ sa neda ani len vysloviť ,nieto ešte realizovať :)