Krásny magazín o jedle. A rovno dvojjazyčný.
Dobrý priateľ mi priniesol jedno číslo magazínu Papageno. Je to časopis o jedle medzi Adige a Dunajom. Je písaný v dvoch jazykoch súčasne, v taliančine a nemčine. Áno, kompletne všetky články sú v oboch jazykoch. Ďalšia zvláštnosť je usporiadanie čísla. Aj keď je štruktúrovaný podľa rubrík (napr. História, Rozhovor, Víno atď), je to súvislý tok dlhších článkov. Navonok postupuje geograficky a články sa týkajú buď regionálych špecialít alebo zaujímavých podnikov a osobností v daných oblastiach. Textom skvelo sekundujú fotky.
Magazín je štvrťročník a jedno číslo stojí 9 €. Ročné predplatné zasa 29 €. Zoženiete ho od Viedne po sever Talianska.
Na oficiálnej stránke si môžete jednotlivé články prelistovať v priložených PDF súboroch.
www.papagenonline.at
Aké články chystáme
Už je rozpísaný dlhší článok o saké a zároveň rozhovor so saké someliérkou Wakana Omija. Ďalší rozhovor bude so šéfkuchárom, ktorého verejnosť možno nie celkom pozná. Navštívili sme aj cukráreň Laurent. Ten zákuskový úžas rozhodne stojí za zmienku. Boli sme aj na Danubius Gastro. Prednášať aj sa popozerať. Bude o tom všetkom report.
Vyhodnotenie narodeninovej súťaže
Teda, súťažná otázka bola asi priťažká, dostali sme len 17 odpovedí a z nich len 8 bolo správnych. Prvý článok na delikatesy.sk má dátum publikovania 3. januára 2008. Overiť si to môžete na tejto stránke. Kuchynské zástery vyhrávajú nasledovní: Martin Novosad, Peter Wartiak, Andrea Nováková, Zuzana Hažerová a Emília Tóthová. Blahoželáme a výhry posielame hneď budúci týždeň.
do kelu ked ma nevyzrebuju ani pri vybere 5 z 8 tak uz do konca zivota radsej ostanem mimo sutaze !
ale no taak, len ziadne zufalstvo…
Ďakujem za výhru, veľmi potešila :)