Prvé tohtoročné Omrvinky sú skôr nesmelé, ale novinky sa stále trúsia.
Majstrovstvá Slovenska baristov v Bystrici
Prvá časť majstrovstiev sa konala ešte v minulom roku v Nitre, jej druhá polovica bude tento víkend (23.-24.1.2016) v Záhrade – centre nezávislej kultúry v Banskej Bystrici. Súťažiť sa bude v disciplínach Latte Art (kreslení mliečnou penou) a Brewers Cup (príprava filtrovanej kávy). V druhej menovanej sa bude na Slovensku súťažiť po prvý krát.
Nepodarí sa mi tam zájsť, ale verím, že akcia bude mať podobne komornú aj príjemnú atmosféru, akú mala v Nitre. Ak môžte, bežte sa pozrieť.
Nový štvorpodnik v Bratislave
Šumu je okolo neho už dosť, na Ventúrskej pribudnú štyri nové prevádzky, všetky pod jedným menom Fach. Majú to byť reštaurácia, bar, kaviareň a džúsový bar. Asi najviac som zvedavý na kaviareň, keďže už vopred vyhlasuje, že sa chystá ponúkať kváskový chlieb a kávu majú servírovať známejší baristi.
Chodievam okolo pravidelne a zdá sa, že prípravy naozaj finišujú. Zodpovedá tomu aj stránka, ktorá sa postupne napĺňa obsahom.
fachbratislava.sk/blog/4-remesla-4-prevadzky/
Ešte viac kávy
Káva, hlavne tá filtrovaná, sa po nesmelom nástupe začína čoraz viac rozťahovať aj do nekávových podnikov. Najnovším prírastkom je Regal Burger. Po pive s vlastnou značkou prišiel s ďalším rozšírením – raňajkami a kávou. Raňajky sú z tých sýtejších a káva je z Goriffee. V pláne sú aj nové prevádzky, preto držím palce a verím, že Regal toto sústo prehltne v zdraví.